Konfektstykker
Dette er oprindeligt en juleopskrift, hvilket krydderierne også afspejler. Jeg synes dog ikke, konfektstykkerne kun kan nydes til jul, da de smager dejligt. Nyd dem gerne med en Matcha latte eller et krus Golden Milk.
Ingredienser
1 person (2 personer hvis det er et mellemmåltid)
100 g kokosblomstsukker
50 g FiberSirup mørk
1 hørfrøæg (50 g.)
1 tsk potaske + 1 tsk. vand
150 g rismel
1/4 tsk nelliker
1 1/4 tsk kanel
fint revet skræl af ½ citron
1 tsk bagepulver
50 g figner
40 g mandler
40 g rosiner
40 g mørk chokolade mindst 70 % + omkring 100 g chokolade til at pynte med.
Sådan gør du
Rør potaske og vand sammen og lad det stå til det skal blandes i dejen.
Hak imens mandler og chokolade groft og riv citronskrællen fint. Fignerne skæres i små stykker og rosinerne hakkes i mindre stykker.
Kom Fiber Sirup og kokosblomstsukker i en kasserolle og varm det forsigtigt op til kokosblomstsukkeret er smeltet – rør undervejs.
Afvej mel og krydderier og rør det sammen med den smeltede kokosblomstsukker og Fiber Sirup.
Tilsæt citronskræl, hørfrøæg samt potaske og bland det godt sammen. Til sidst tilsætter du hakkede mandler, rosiner, figner og chokolade.
Rør dejen grundigt sammen og fordel dejen i en lille form på ca. 15 x 22 cm. beklædt med bagepapir. Jævn overfladen ud med en smørekniv.
Bag kagen ved 125 grader i 45 minutter.
Lad kagen køle helt af og skær den i små stykker på omkring 3 x 3 cm. Dyp hver stykke i smeltet chokolade og pynt dem med mandler eller nødder. Kan opbevares på køl i 1-2 uger.
Kagen kan også fryses, men hvis du fryser kagen så vent med at komme chokolade på.