Jordbærtærte
Ingen sommer uden en jordbærtærte! Sprød bund, chokolade, flødecreme og bær... så kan det ikke gå helt galt. Uden for jordbærsæsonen kan du bruge andre bær eller sæsonens frugt.
Ingredienser
4-6 personer - tærtefad på 23 x 23 cm
Bund:
10 g loppefrøskaller
50 g mandler
75 g rismel
½ dl vand
40 g kokosolie
50 g kokosblomstsukker
¼ tsk vaniljepulver
et lille drys salt
Fyld:
1½ dl soja piskefløde
1½ dl sojayoghurt (Sojade)
½ tsk vaniljepulver
75 g mørk chokolade minimum 70%
ca. 1 bakke jordbær og evt. lidt blåbær samt mynteblade
Sådan gør du
Bund:
Bland vand og kokosblomstsukker i en kasserolle og varm det forsigtigt op til kokosblomstsukkeret er helt opløst.
Tag blandingen af varmen og kom kokosolien i kasserollen, så det smelter. Imens blendes mandlerne til fint mel og alle de tørre ingredienser blandes sammen.
Sæt dejen på køl i ca. 30 minutter, så den bliver mere fast. Dejen er som udgangspunkt ret blød.
Rul den herefter ud mellem to stykker bagepapir, så den passer til din form. Jeg har brugt et firkantet fad med løs bund på 23 x 23 cm. Dejen skal blive på det ene stykke bagepapir, når den vendes over i formen og så løsnes forsigtigt fra bagepapiret. Det kan være nødvendigt at lappe den lidt sammen op ad kanterne. Hvis dejen klistrer til fingrene, så fugt dem med lidt vand, så slipper dejen.
Bag bunden på 175 grader i 13-14 minutter. Hvis den bager længere, begynder bunden at slå revner, så hold godt øje med den og med tiden.
Lad bunden køle af og tag den ud af formen, hvis du bruger en form med løs bund. Smelt chokolade og fordel den over bunden og op ad kanterne. Stil bunden på køl til chokoladen er stivnet.
Pisk imens fløden til skum og vend det med vaniljepulver og sojayoghurt.
Fordel flødecremen i tærtebunden og pynt med bær og mynteblade.