Hvidkålssalat med æble og dild

 
Kålsalat serveret på et lyserødt bræt. I baggrunden ligger et lyserødt viskestykke, et par æbler og to guldfarvede skeer.

Hemmeligheden bag en virkelig lækker kålsalat ligger i snittet: Kålen skal være helt fin. Når kålen er fintsnittet, bliver salaten både nemmere at spise og mere delikat, fordi de øvrige ingredienser får lov at træde tydeligere frem. Et mandolinjern er ideelt til at snitte kålen ultratyndt, men en skarp kniv og lidt tålmodighed kan også gøre jobbet.

 
 

Ingredienser

4-5 personer

500 g hvidkål
1 æble
1 potte dild
lidt salt
knap 1/4 tsk vaniljepulver
4 spsk mandelfløde
1 spsk citronsaft
citronskal af 1/4 citron
1 tsk. kokosblomstsirup
25 g pinjekerner
25 g tørrede tranebær

Sådan gør du

  • Rist pinjekernerne ved middelvarme til de begynder at tage farve. Tag dem af varmen og lad dem herefter køle af.

  • Rør mandelfløde, citronsaft, citronskal, vaniljepulver og kokosblomstsirup sammen til dressing. Smag til med lidt salt.

  • Snit hvidkålen helt fint - evt. på et mandolinjern. Fjern æbleskroget og skær æblet i tynde skiver, som skæres i mindre tern.

  • Vask og hak dilden fint.

  • Bland til sidst alle ingredienser sammen og server salaten. Spis eventuelt salaten sammen med Kartoffelfrikadeller, Grøntsagsgalette med rødbede og sød kartoffel eller Orientalsk inspireret hummus.

Forrige
Forrige

Farverig grønkålssalat

Næste
Næste

Broccoli- blomkålscouscous