Farverig grønkålssalat
Salaten er ret simpel, men den smager skønt og holder sig let et par dage i køleskabet. Du kan tilsætte mandler eller nødder for lidt ekstra bid. Bruger du grønkål, der allerede er skyllet og hakket samt granatæbler fra frost er salaten klar på få minutter.
Ingredienser
4 personer
4-5 blade grønkål – svarer til ca. 100 g. rengjort grønkål
1½ appelsin
½ granatæble
2 spsk. olivenolie
1½ spsk. citronsaft med citronskræl
1 tsk. kokosblomstsirup
1 tsk. dijon sennep
salt og peber
Sådan gør du
Pisk olivenolie, citronsaft- og skræl, kokosblomstsukker, dijon sennep, salt og peber sammen i en skål.
Fjern de grove ribbe på grønkålen og vask den grundigt.
Slyng grønkålen tør i en salatslynge og hak kålen helt fint.
Skær appelsinerne i mindre tern. Fileter evt. appelsinbådene først, hvis du har tiden og tålmodigheden til det.
Halver granatæblet og kom den ene halvdel i en pose. Slå på skallen af granatæblet med en grydeske, så kernerne falder ned i posen og er klar til brug.
Vend grønkål, appelsin og granatæblekerner sammen med dressingen og server salaten.