Farverig grønkålssalat

 
To små skåle med grønkålssalat med appelsin og granatæble. Friske ingredienser er lagt rundt om skålene.

Salaten er ret simpel, men den smager skønt og holder sig let et par dage i køleskabet. Du kan tilsætte mandler eller nødder for lidt ekstra bid. Bruger du grønkål, der allerede er skyllet og hakket samt granatæbler fra frost er salaten klar på få minutter.

 
 

Ingredienser

4 personer

4-5 blade grønkål – svarer til ca. 100 g. rengjort grønkål
1½ appelsin
½ granatæble
2 spsk. olivenolie
1½ spsk. citronsaft med citronskræl
1 tsk. kokosblomstsirup
1 tsk. dijon sennep
salt og peber

Sådan gør du

  • Pisk olivenolie, citronsaft- og skræl, kokosblomstsukker, dijon sennep, salt og peber sammen i en skål.

  • Fjern de grove ribbe på grønkålen og vask den grundigt.

  • Slyng grønkålen tør i en salatslynge og hak kålen helt fint.

  • Skær appelsinerne i mindre tern. Fileter evt. appelsinbådene først, hvis du har tiden og tålmodigheden til det.

  • Halver granatæblet og kom den ene halvdel i en pose. Slå på skallen af granatæblet med en grydeske, så kernerne falder ned i posen og er klar til brug.

  • Vend grønkål, appelsin og granatæblekerner sammen med dressingen og server salaten.

Forrige
Forrige

Rustik kartoffelsalat

Næste
Næste

Hvidkålssalat med æble og dild