Rustik kartoffelsalat

 
Kartoffelsalat med dild, kapers, cornichoner og hjertesalat, anrettet i en hvid skål med grøn kant.

Kartoffelsalat mætter, smager godt og minder om sommer (uanset vejret). Jeg har også en Klassisk kartoffelsalat her på bloggen, som nok er og bliver den type kartoffelsalat, der spises mest. Men et bud på en lidt mere “voksen” udgave, kan være denne rustikke kartoffelsalat med lækker sennepsdressing.

 
 

Ingredienser

2-3 personer

500 g. kartofler (gerne små)
1 hjertesalat
8 cornichoner
2 spsk. kapers
1 spsk. olivenolie
1 tsk. sennep
1 spsk. citronsaft
fint revet skræl fra ½ citron
½ potte dild
salt og peber

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne grundigt og kog dem møre i letsaltet vand. Lad kartoflerne afkøle helt. Du kan med fordel koge kartoflerne dagen før. Du kan sagtens bruge store kartofler, men så er det en god ide at skære dem i halve eller kvarte.

  • Skær bunden af hjertesalaten og pluk bladene fra hinanden. Skyl salatbladene og dup dem tørre med et rent viskestykke eller brug en salatslynge. Riv bladene i mindre stykker.

  • Skær cornichonerne i mindre stykker og afdryp kapers.

  • Pisk olivenolie, citronsaft og sennep sammen og smag til med salt og peber. Rør de afkølende kartofler i dressingen og tilsæt de øvrige ingredienser og vend det hele rundt. Pynt med lidt ekstra dild.

  • Salaten er perfekt til grillaftner, buffeter og den er ligeledes god i madpakken. Og salaten kan fx spises sammen Linsebøffer eller Grøntsagsgalette med rødbede og sød kartoffel.

Forrige
Forrige

Bagt hokkaido

Næste
Næste

Farverig grønkålssalat