Klassisk kartoffelsalat

 
Plantebaseret kartoffelsalat med hvid dressing og purløg i skål med ske, omgivet af kartofler og purløg.

Sommer og grill har i mit barndomshjem også været lig med klassisk kartoffelsalat, og den er stadig meget højt oppe på min liste over favorit kartoffelsalater. Jeg tror flere familier har deres helt egen opskrift på en klassisk kartoffelsalat, og i min version skal der være masser af purløg og lidt fintrevet løg til at give en lækker smag. 

 
 

Ingredienser

4 personer

750 g kogte nye kartofler - de skal være helt afkølede
1 spsk. vegansk mayonnaise
200 ml. neutral sojayoghurt uden sukker (eksempelvis fra Sojade)
½ spsk. fintrevet løg
1 - 1½ bundt purløg (skyllet, tørret og fint hakket)
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rør mayonnaise og yoghurt sammen og tilsæt revet løg og fint hakket purløg - smag til med salt og peber.

  • Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen.

  • Pynt med purløg og lad gerne salaten trække mindst en time inden servering.

    Smager fx godt til falafel eller Linsebøffer med peberfugt

Forrige
Forrige

Broccoli- blomkålscouscous

Næste
Næste

Kartoffelfrikadeller