Orientalsk inspireret hummus

 

Der er et utal af måder at lave hummus på og smagen kan varieres alt efter humør og indholdet i køleskabet og på krydderihylden. Mit nyeste skud på (hummus-) stammen er denne orientalsk inspireret hummus med rød karrypasta og peanutbutter, som er toppet med koriander.

Koriander som krydderurt deler vandene, for mange elsker den, men ligeså mange kan ikke fordrage koriander. Jeg hører til den første gruppe og vild med koriander, men du kan naturligvis undlade dem.

 
 

Ingredienser

1 person (2 personer hvis det er et mellemmåltid)

1 ds./240 g kogte kikærter
½ spsk peanutbutter
1 spsk tamari (glutenfri sojasauce). Tåler du gluten, kan du bruge alm. sojasauce
1 ½ tsk rød karrypasta (mere hvis det skal være meget stærkt)
½ dl sojamælk

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender og blend til du har en ensartet hummus. Du kan også bruge en stavblender til opgaven.

  • Pynt hummusen med friske koriander og server den til lækre grøntsager og nybagt brød.

Forrige
Forrige

A heros brekfast

Næste
Næste

Cremet smoothiebowl med grønkål og mynte