Cremet smoothiebowl med grønkål og mynte
Smoothiebowls kan varieres i det uendelige både i forhold til ingredienser i selve smoothien og topping. Jeg har typisk en base af banan, bær, citrusfrugt og grøntsager enten friske eller fra frost.
Grøntsagerne kan være squash, agurk, gulerod, kogt og afkølet græskar eller sød kartoffel, frossen spinat, blomkålsris eller broccolibuketter. Jeg bruger også gerne friske eller tørret mynte, lidt kanel eller vaniljepulver til at variere smagen med.
Ingredienser
1 person (2 personer hvis det er et mellemmåltid)
½ spsk sesamfrø
½ spsk chiafrø
1 spsk tørret brændenælde (kan undlades)
1 stor banan
50 g ægte blåbær (friske eller fra frost)
100 g grønkål fra frost
75 g agurk
1 skive citron på 1 cm tykkelse
Ca. 8 mynteblade + til pynt
½ tsk kanel
Ca. ½ dl vand eller plantemælk
Sådan gør du
Fjern det meste af skallen på citronskiven, men bevar et stykke på ca. 1 cm. Citronskal er sundt, men for meget citronskal gør smoothien bitter.
Kom herefter alle ingredienserne i en blender og blend til du har en lækker smoothie. For at skåne blenderen, kan du lade grønkålen tø lidt op inden du laver smoothien.
Kom smoothien i en skål og pynt med havregryn, poppet quinoa, græskarkerner, ekstra mynteblade og evt. spiselige blomster. Du kan også bruge en god mysli ovenpå fx Knoglemysli