Udskriv

GMO - hvad er op og ned?

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

GMO - Blog
I det seneste nummer af Naturli har jeg skrevet en artikel om GMO. Det tog faktisk en del timer at få artiklen skrevet, for der var så meget, jeg gerne ville se nærmere på. Det er et fasinerende emne, men også lidt skræmmende. Jeg udelukker ikke, at jeg inden artiklen havde mine forbehold over for brugen af GMO, og jeg må også sige, at den ikke er blevet mindre, efter jeg har skrevet artiklen.

Jeg synes, det er svært at se ret mange fordele ved den teknologi - i hvert fald som den er lige nu. Når der bliver brugt store mængder pesticider til dyrkningen af GM-afgrøder, så forsvinder argumentet med, at GM-afgrøder kan dyrkes med mindre brug af pesticider. Tankevækkende er det også, når landmænd oplever langt bedre sundhed og trivsel blandt deres høns og grise, når de ikke fodrer med GM-foder

Men du kan læse hele artiklen GMO eller OMG på side 46-48 i seneste nummer af Naturli.

Billede: Pixabay

Udskriv

Vitalitet i vores mad

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Økologi
Det er ikke nogen hemmelighed, at mit hjerte brænder for økologi og biodynamik. For mig giver det mening at dyrke jorden uden kemi, så afgrøderne på naturlig vis kan vokse sig store, stærke og fulde af næringsstoffer. Det er nemlig ikke altid, vi udelukkende kan se en vares fulde sundhedsvædi ud fra indholdsdeklarationen. Vi skal nemlig kigge nærmere på de sekundære stoffer, som planterne producerer.

Det har jeg skrevet en hel artiklen "Kan du se vitaliteten i dine madvarer?" i bladet Naturli. Du kan læse artiklen her på s. 54-56.

God fornøjelse!

Billede: Pixabay

 

Udskriv

Sød kartoffel

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Sød kartoffel blog
Jeg har efterhånden lavet en del opskrifter med sød kartoffel her på bloggen, og jeg bruger ofte søde kartofler i både det salte og søde køkken. Lige præcis fordi de søde kartofler kan bruges meget alsidigt og smager skønt, synes jeg det er værd at bruge et par linjer på at fortælle, hvad vi får ud af at spise dem.