Greenie

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Greenies er en ret genial måde at få masser af grøntsager indenbords. Denne sag smager både sødt og frisk, selvom der er 175 g. grøntsager deri. Banan og kanel er giver sødmen, mens citronskal og citronsaft gør greenien dejlig frisk. Jeg kan bedst lide, at konsistensen er så tyk, at jeg kan komme topping på og spise den med ske. Toppingen giver ekstra mæthed og lidt crunch at tygge på.

Chokoladesmoothie bowl

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Jeg er blevet meget begejstret for blomkålsris fra frost. Særligt når de kan købes for en slik i Rema 1000 i en økologisk udgave (jeg bliver ikke betalt af Rema 1000 for at skrive dette). Jeg var ikke klar over, at man kan fryse blomkål, men det er absolut intet problem. Frossen blomkål er virkelig velegnet og velsmagende i en smoothie. Jeg tror faktisk ikke, at nogen vil gætte, der er blomkål i smoothien, hvis de ikke får det at vide. Ud over min begejstring for frossen blomkål afspejler smoothie-bowlen min store kærlighedsforhold til næsten alt, hvad der indeholder kakao/chokolade, men du kan også bruge blomkålsris sammen med bær og lidt spinat eller grønkål. Here goes:

Morgenmadsmuffins med yoghurt og bær

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Disse muffins kan laves aftenen før, så de er afkølede og klar til morgenbordet næste dag. På dage, hvor du har mere tid, kan du bage dem om morgenen og lade dem køle af, mens du tager et dejligt bad. De er lette at lave, og de forvandler sig til et lille fest måltid, når de toppes med sojayoghurt, bær og citronmelisse eller mynte. De er ikke så søde, men ønsker du dem sødere, kan du tilsætte lidt flere dadler eller komme lidt kokosblomstsirup oven på dem til servering.