Sorghumgrød med squash, jordbær og hyldeblomster

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Jeg har i lang tid bagt med sorghummel, og jeg synes det har en god bageevne, men det er først for nylig, jeg har opdaget den hele sorghum. Jeg er blevet ret vild med hel sorghum og bruger den lige som, jeg bruger ris eller quinoa. Den smager godt både kold og varm og er også velegnet til grød som i opskriften her. 

Mysli med spiret boghvede

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Jeg synes det er sjovt at spire, men det er noget jeg kaster mig over i perioder og så kommer fra igen. Men noget jeg spirer regelmæssigt er boghvede, fordi det er så let og tager meget kort tid. Boghvede behøver kun spire 1 - 1½ døgn før, den er klar til brug. Den spirede bogvede kan bruges til morgenmad blandet med nødder, kerner, kokos og frø og med plantemælk på. Vil du lave knasende sprød mysli, som i denne opskrift, skal du tørrer boghvede efter spiring. 

Søde pandekager med kikærtemel, banan og kokos

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

At få pandekager til morgenmad hører til i kategorien selvforkælelse. Det er luksus med en stille morgen, hvor der er tid til at lave pandekager og ikke mindst spise dem i ro og mag. Hvis du gerne vil spare tid på forberedelsen om morgenen, kan du blande alle de tørre ingredienser sammen aftenen før, så du kun skal mose bananen, rive den søde kartoffel og røre dejen sammen om morgenen. Har du ikke søde kartofler kan de også laves udelukkende med banan - du skal så beregne ca. 200 g./2 store bananer. Krydderier kan du også tilsætte efter smag.