Boghvedeboller med hel amarant

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Når jeg bager glutenfrit blander jeg altid flere typer af mel, frø og kerner, fordi jeg synes, det giver det bedste resultat. Mange typer af glutenfrit mel giver, efter min mening, ofte et for tungt resultat, hvis man kun bruger én type mel. Det er naturligvis en mindre investering, når man skal købe ind til et basis lager af glutenfri mel, flager og gryn. Det positive er, at når først man har lidt forskelligt på melhylden i køkkenet, så kan man variere i det uendelige. Det er derfor en god invistering, som er langt billigere end færdige blandinger og købebrød. Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang med at bage glutenfrit eller bare lidt inspiration, kan du læse min Glutenfri melguide.

Grovboller med amarant og hasselnødder

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Jeg har efterhånden bagt en del glutenfri boller - nogle mere vellykkede end andre. Jeg er dog efterhånden ved at have opbygget en vis rutine, så jeg nogenlunde ved, hvilke meltyper, kerner og frø der er gode sammen. Alligevel er det ikke givet, at resultatet bliver godt. Men det er faktisk også det, der gør, at jeg stadig synes, det er sjovt at udvikle nye opskrifter. Det er en proces at få opskriften fra tankerne og ud i virkelighedenhen, så det er en stor tilfredsstillelse, når ideerne lykkes. Her har du det nyeste påfund: en grovbolle med hampefrø, hørfrø, hasselnødder og amarantmel. 

Bønnebrownie med peanuts

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Kan man få for meget brownie? Nej. Ikke hvis du spørger mig. Særligt ikke når den er lavet af sorte bønner, søde kartofler og dadler som hovedingredienser. Den mætter godt og er intens, så jeg skyder portionen til at kunne tilfredsstille 6-8 personer. Noget af det smarte ved brownien er, at toppingen er den "rå" dej, der er tilsat lidt appelsinsaft og appelsinskræl. Den rå dej smager nemlig super godt og giver kagen det sidste pift, når noget af den bruges til topping sammen med skovsyre, hakkede abenødder og kakaonips.