Grøntsagsmix med tofu og quinoa

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Nogle gange skal aftensmaden bare være let at lave og kræve et minimum af tid og overskud. Det betyder ikke, at vi behøver gå på kompromis med kvalitet og smag. Jeg er meget begejstret for diverse økologiske grøntsagsblandinger fra frost, som i en travl hverdag hurtigt kan forvandles til et lækkert og billigt måltid sammen med en portion kogt quinoa eller fuldkornsris. Desuden er grøntsager fra frost en god løsing her i foråret, hvor udvalget af friske grøntsager er lidt uinspirerende. Glæder mig til nye friske og sprøde sommergrøntsager:-)

Grønkålstærte

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Grønkål er fantastisk og kan bruges til meget forskelligt som smoothies, chips, salat, sushi og ikke mindst tærte. Grønkål er super sundt og indeholder megen calcium, kalium, fibre, klorofyl, A-vitamin, C-vitamin og K-vitamin. Den eneste ulempe ved grønkål er, at det tager lidt lang tid at rengøre og tjekke for orm. Det er man heldigvis fri for, hvis man køber det frossent, og flere supermarkeder har også rengjort og snittet grønkål til de nemme dage. Ellers er det tiden værd at gå i gang med rengøringsarbejdet selv, og man får virkelig meget mad for pengene.

Frikadeller med knoldselleri og sesam

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Jeg er ret glad for knoldselleri, men det har jeg ikke altid været. Som barn var jeg bestemt ikke vild med lige præcis den grøntsag. Jeg husker klart, når vi fik suppe med tern af knoldselleri, og jeg forsøgte altid at undgå at få for mange af dem på tallerkenen. Derfor er jeg som voksen blevet positivt overrasket, da jeg har fundet ud af, at knoldselleri er meget mere end den dårlige del af en pose suppeurter. Tilberedningsmåde har stor indflydelse på, hvordan selleri smager, og selvom jeg godt kan lidt kogt knoldselleri i dag, så synes jeg, bagt eller stegt knoldselleri er endnu bedre. Knoldselleri er også meget velegnet til frikadeller, og har du også haft knoldselleri-fobi, så kan du sagtens slippe af med den ved at lave en portion frikadeller.