Blomkålsgalette

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

En galette er en tærte bagt uden tærteform - i stedet bukkes kanterne et par centimeter ind over fyldet, og holder det på plads. Der kan bruges mange forskellige grøntsager til en galette, og min oprindelige ide var at bruge søde kartofler eller græskar. Men i køleskabet var der blomkål. så jeg måtte improvisere og lave en blomkålsgalette. Jeg er blevet meget tilfreds med resultatet, og jeg elsker at eksperimentere med forskellige råvarer. Mange gange er det nemlig muligt at erstatte grøntsager/ingredienser med andre og få et velsmagende og tilfredsstillende resultat. 

Pastatærte

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Tærten er fyldt med masser af grøntsager, glutenfri fuldkornspasta, kogte sorte bønner og cremet tahinsauce. Den mætter godt og kan peppe madpakken op, hvis der skulle være noget tilovers. Jeg serverer den med en god salat til og bruger den som en selvstændig ret, men den er også velegnet til buffet. Jeg vil skyde på, at den rækker til 8 personer til buffet.

Vegansk gullasch

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Det er lang tid siden, jeg sidst har spist gullasch - faktisk har jeg aldrig selv lavet en vegansk udgave. Det vil sige, at jeg ikke har fået gullasch i mine efterhånden mange år som først vegetar og nu veganer. Efter en tur på cafe hvor jeg fik serveret .... gullasch, fik jeg endeligt taget mig sammen til at lave min egen version med inspiration fra en venindes og fra min mors opskrift.