Klassisk kartoffelsalat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Sommer og grill har i mit barndomshjem også været lig med  en klassisk kartoffelsalat, og den er stadig meget højt oppe på min liste over favorit kartoffelsalater. Jeg tror flere familier har deres helt egen opskrift på en klassisk kartoffelsalat, og i min version skal der være masser af purløg og lidt fintrevet løg til at give en lækker smag. 

Linsesalat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater


Salaten er ret enkel og er let at lave, og dressingen er helt klart med til at gøre en forskel og pifte salaten op. Jeg er vild med olie, eddike og sennepsdressinger, fordi jeg elsker blandingen af surt og lidt stærkt. Flydende røg tager dog dressingen et skridt videre, så har du ikke allerede en flaske, kan jeg kun anbefale dig at anskaffe dig en. Den er meget drøj i brug, så du kan få glæde af den til mange retter.

Tempehsalat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater


Tempeh kan være svært at finde andre steder end velassoterede helsekostbutikker. Det er lavet af fermenterede sojabønner, der er presset sammen og har mere smag end tofu. Jeg synes alligevel, der skal mere smag til, så derfor marinerer jeg det. Det kan bruges på flere måder fx skåret i tern i supper, oven på en pizza eller i en salat som her. Temphen kan også skæres i skiver og bages i ovnen eller steges på panden med marinade eller krydderier efter smag og bruges som fyld i sandwich, pita og wraps. 

Om det er nødvendigt at koge tempehen først, hvis man steger eller bager den, er der vist ikke enighed om. Jeg kunne ikke smage den store forskel på den før og efter kogning, så jeg vil forsøge uden kogning næste gang. Stegningen kan derimod ikke springes over.