Sød kartoffelmad med banan, bær og peanutbutter

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Jeg har fået inspiration til dette stykke veganske smørrebrød fra denne opskrift Berry-stuffed breakfast sweet potato, som i øvrigt er en super lækker morgenmad. Sød kartoffel, banan, bær og knas er en fantastisk kombination, og det er faktisk lidt svært at afgøre om det er morgenmad, frokost eller til lækkersulten. Under alle omstændigheder går du ikke galt i byen ved at sætte tænderne i sådan et stykke smørrebrød.

Ingredienser:

Mængderne er på slump og afhænger af, hvor mange stykker, du kan spise og hvor højtbelagt det skal være

rugbrød - evt. glutenfrit
kogt eller bagt sød kartoffel
blåbær eller andre bær efter smag
hel boghvede evt. let ristet
kakaonips
lidt bananskiver
ca. 1 tsk. peanutbutter pr. skive brød

Sådan gør du:

Mos den søde kartoffel let med en gaffel og fordel mosen oven på brødet. Sæt mindre klatter af peanutbutter ovenpå (alternativt begynd med at smøre peanutbutter på brødet og kom herefter most sød kartoffel på). Drys med hel boghvede og kakaonips og pynt med blåbær, bananskiver og evt. spiselige blomster.

Sød kartoffelmad blog
Du kan sagtens undvære bananskiver, men de giver lige det sidste pift.

Højtbelagt smørrebrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Frokosten bliver lidt mere lækker, når vi giver den gas med at lave lækre rugbrødsmadder eller højtbelagt smørrebrød om man vil. Der er jo mange muligheder for at lave dejlig vegansk smørrebrød, som også kan tages med til festlige lejligheder. Her er tre bud, hvor den ene af dem er lidt mere til den søde tand.

Du finder opskrifterne på www.naturli.dk, hvor du også finder opskriften på humus.