Udskriv

Mango-chili smørepålæg

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Mango-chili smørepålæg - blog
Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg er meget glad for hjemmelavet smørepålæg/bønnedip/humus. Sikkert fordi det er rasende let og hurtigt at lave. Desuden mætter det godt og kan bruges til alt muligt. 

Mango, chili og lime er smagskombinationen i denne variation, som giver sødme med et chili-smæk bagefter. Hvor stort et chili-smæk du vil have, bestemmer du selv, men det må gerne varme lidt i munden.

Udskriv

Bønnedip med chlorella

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Bønnedip med chlorella blog
Det er muligt at lave bønnedip/smørepålæg i én uendelighed. Selvom det er et lidt fortærsket udtryk, så er det helt reelt kun fantasien, der sætter grænsen. Her har jeg brugt chlorella i pulver til at spice dippen op og til at give den forårsgrønne farve. Der er ikke brugt så meget chlorella at det smager igennem, men det kan være fint at snige lidt chlorella ind, hvor man nu kan.

Dippen kan bruges til pitabrød, sandwich, til at dyppe grønsager i ... ja faktisk til hvad du har lyst til.

Du finder opskriften på Bønnedip med chlorella på online versionen af sundhedsbladet Naturli.

Hvis du har lyst til at læse mere om chlorella kan du kaste dig ud i min artikel Havets sunde grøntfoder: Alger 

Udskriv

Bønnemos med persille

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Bønnemos
Bønnemos er rart at have i køleskabet, fordi det kan bruges til så mange forskellige ting. Eksempelvis er det godt oven på brød eller i en wrap, sandwich eller pitabrød. Det kan bruges som tilbehør til grøntsager eller som en slags dip. Sidst men ikke mindst kan man også komme et par skefulde i en suppe.