Udskriv

Knækbrød med dulsetang

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Knækbrød med dulsetang redigeret - blog
Det er let og bekvemt at have knækbrød på lager, for de er geniale til at have med på farten eller til et lille (og måske hurtigt) måltid. Knækbrød kan jo varieres i det uendelige alt efter, hvad man har lyst til og ikke mindst efter, hvad der er på lager i køkkenskabene. I denne version har jeg brugt dulsetang (også kaldet søl) som ekstra smagsgiver.

Du kan finde opskriften på www.naturli.dk, hvor du også kan læse min artikel Det er tangen, der tæller. Opskriften finder du ved at scrolle lidt ned på siden.

At tilsætte tang hist og her i retter og bagværk er en god måde at få tang ind i kosten. Det gør det nemlig meget lettere at få spist lidt tang. Tang fungerer fint i mindre mængder i bagværk, men også i supper fx misosuppe.

Du kan også riste lidt tang let i ovnen eller på brødristeren, knuse det og blande det med salt. På den måde får du en lille mængde tang, hver gang du tilsætter salt til maden. Du kan bruge den tangtype du kan lide og skrift gerne mellem forskellige typer.

Udskriv

Pebermynte-lakrids kugler

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Pebermynte-lakridskugker med sorte bønner - blog
Det er lækkert at have en lille beholder i køleskabet med konfektkugler, så de lige er ved hånden, når man har brug for noget til den lille sult. Bønnerne giver lige lidt mere bonus på sundhedskontoen, forbi de indeholder fibre, protein og sunde kulhydrater. Jeg er helt pjattet med at lave mad, hvor man kan tilføje bønner eller grøntsager til retter, de normalt ikke indgår i, og stadig få en produkt, der er lækkert at spise. Måske er mine smagsløg lidt specielle på det område, for jeg bryder mig ikke om, når noget bliver alt for sødt, men med det i baghovedet forsvinder de nu alligevel hurtigt fra køleskabet, så jeg er ikke den eneste, der kan lide dem:-) Jeg håber, du får lyst til at prøve dem.

Udskriv

Henkogte tomater

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Henkogte tomater blog
Sidste år lavede jeg artiklen Holdbar høst til bladet Naturli. I samme forbindelse kom jeg i gang med at henkoge tomater, og jeg kan kun sige, at jeg blev begejstret. Det meget let at lave henkogte tomater, og er du så heldig selv at dyrke tomater og har masser af dem, så er det en perfekt måde at gemme lidt sommer til den mørke tid (hvis du ikke har spist dem inden:-))

De kan bruges til mange forskellige ting fx pastasauce, pizzasauce, i wraps, pitabrød og sandwiches, til salater eller bare som topping på en rugbrødsmad. 

Du kan selv variere smagen alt efter, hvilke krydderurter og krydderier du kommer i.

Jeg har lavet to forskellige versioner af Henkogte tomater, så smut ind på Naturli.dk og få opskrifterne.

Hvis du har lyst at vide mere om fermentering og henkoging, så kan du læse hele artiklen Holdbar høst s. 34-38 og finde opskrifter på Kombucha, Æblemos og Surkål.