Snackkugler

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Jeg synes, det er lækkert at have nogle skønne konfekt-agtige/protein-fiber-kugler i køleskabet. De passer nemlig  perfekt til en lille haps i madpakken eller bare som sundere slik. Kuglerne er ikke voldsomt søde, så ønsker du det, skal du tilsætte lidt flere dadler. Der er derimod godt med fibre fra både dadler, kokosfibermel, koksmel og proteinpulver. Ønsker du en anden smage end kaffe, kan du tilsætte en anden smag fx lakrids og/eller pebermynte eller helt undlade at tilsætte smag.

Hasselnøddesmør

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Jeg elsker i den grad hasselnøddesmør, og jeg har altid købt den fra mærket Monki, fordi jeg synes den smager fantastisk og rigtig meget af nougat. Jeg har brugt den til konfekt, på brød, pandekager og til andre lækkerier, men som med alt andet nøddesmør, er den lidt til den dyre side. Derfor har jeg nu lavet det selv, og det er så let, at det er til at grine af, så Monkis variant har nu fået konkurrence. Hasselnøddesmørret kan du bruge til Nougat-chiagrød, oven på pandekager og vafler, til frugtsalat, i eller over is og hvor du ellers har lyst til skøn smag af nouget.

Dadelmos

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier


Jeg vil som udgangspunkt gerne søde med det mest naturlig, jeg kan komme i nærheden af. Derfor vender jeg igen og igen tilbage til tørret frugt. Der er ikke så mange dikkedarer - det er bare frugt, der er tørret. Og ja tørret frugt indeholder masser af både fruktose (frugtsukker) og glukose (druesukker), som vi bestemt ikke skal have for meget af, men de indeholder også fibre, vitaminer og mineraler, så det er ikke helt dumt alligevel, når bare de spises med måde.

Mosen er ret anvendelig - den kan både bruges at søde boller, brød, vafler og pandekager, men også som pålæg eller fyldt ovenpå/i brød, boller, pandekager og vafler. Desuden er den også fin som lidt ekstra sødning i varm kakao eller matcha latte.