Udskriv

Gluten- og mælkefrit madværksted og bagekursus

Skrevet af Trine Vesteraa.

Glutenfrit bagekursus:

Gulerodsboller trinevesteraa.dk

Er du træt af at bage til fuglene eller skraldespanden? Så er et glutenfrit bagekursus måske noget for dig?

At bage uden gluten kan være en udfordring for mange. Glutenfrit mel opfører sig ikke som almindeligt mel, og derfor kan det være nødvendigt med lidt teori, tips og træning for at få succes med bagværket.

På det glutenfri bagekursus bager vi brød og boller samt forskellige kager, så der er noget til enhver lejlighed.

Formålet med kurset er at give dig opskrifter, grundteknikker og erfaring med glutenfri bagning, så du bliver i stand til at eksperimentere og udvikle nye opskrifter derhjemme, hvis du har lyst til det.

Kurset består af en god blanding af bagning, teori og hygge samt tid til at smage på lækkerierne.

Opskrifterne er desuden mælkefri og uden almindeligt sukker.

Sådan siger deltagere om bagekurset:

"Vi fik bagt nogle rigtig gode produkter. Der var både sødt og brød - og jeg kunne lide det"

"Jeg er overrasket over , hvor godt det smager"

"Jeg oplever, hvor dejlige opskrifterne er, og jeg vil gå i gang igen derhjemme, for jeg får det meget bedre"

"Det har været dejligt at få nogle rigtig gode og afprøvede opskrifter, som jeg har brugt og også vil bruge i fremtiden, blandt andet rugbrødsbollerne og pitabrødene. Jeg synes det har været nogle gode, hyggelige og inspirerende aftener".

"Tak for et rigtig godt og inspirerende bagekursus. Jeg har fået nogen gode brugbare og afprøvede opskrifter som jeg virkelig har manglet. Jeg har både bagt pitabrød og grovboller med chiafrø som resten af familien også synes er lækre".

Hold øje med programmerne for 2016 fra Fokus Folkeoplysning og FOF-Vendsyssel for gluten-og mælkefri bagekurser.

Gluten- og mælkefrit madværksted:

På det gluten- og mælkefri madværkstedet lærer du at lave mad til dagens forskellige måltider. Du får masser af inspiration, opskrifter, tips og tricks samt masser af økologisk, lækker mad. Desuden vægter jeg højt, at du har ”hands-on” i alle opskrifter, for på den måde bliver det lettere at fortsætte derhjemme.

I løbet af madværkstedet vil jeg komme med teoretiske inputs - derudover handler det om at have en hyggelig stund, spise dejlig mad og gå hjem med masser af nye ideer til gluten- og mælkefri mad.

Det gluten- og mælkefri madværkstedet er vegetarisk.

Se en lille film om madværkstedet HER.

Sådan siger deltagerne om madværkstedet:

"I løbet af aftenen blev jeg inspireret, overrasket og forbløffet over de spændende opskrifter. Jeg har fået ny viden og gode fifs med hjem"

"Super lækker mad, nemme opskrifter, sjove kursister og gode grin. God undervisning - kan absolut anbefales"

"Efter 4 timers inspiration og motivation til at leve sundere, vil jeg gå hjem og lægge Haribo i skraldespanden"