Salat med hele havrekerner og ristede kikærter

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater


En salat må gerne have noget blødt, noget der knaser, lidt sødt og noget lidt strækt. De fleste sanser virker til at blive tilfredsstillet, når der er forskellige konsistenser og smage i det, vi spiser. Og det gør salaten så meget mere spændende at sætte tænderne i.

Det er ikke svært at lave salaten, men den tager lidt tid at forberede, fordi havrekernerne gerne skal stå i blød inden kogning og kikærter og blomkål skal ristes. Lad dog ikke det afskrække dig for at lave den.

Broccoli-blomkåls couscous

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Det skal ikke være kedeligt at spise grøntsager, og denne salat er et godt bevis på, at det er det heller ikke. Masser af farverog smag er omdrejningspunktet, og salaten gør det let at spise godt med blomkål og broccoli. Krydderurterne må du endelig ikke spare på, for de er med til at gøre hele forskellen sammen med lidt søde, tørrede abrikoser samt lidt hasselnødder (som kan udskiftes med andre nødder eller kerner). 

Tangsalat med peberfrugt

Sendt til Salater

Tangsalat med peberfrugt
Opskriften kan ses i det nyeste nummer af Naturli', men den skal da også være her på bloggen. Er du ikke så vant til at spise tang, er denne salat en fin måde at introducere det på.

Jeg er altså også rigtig glad for billedet - så stor tak til Kirsten fra bojstrupreklamefoto.dk. Det man ikke kan se på billedet, er mig, der plasker i vandet med hænderne for at lave "bølger":-)