Hasselnøddesmør
Jeg elsker i den grad hasselnøddesmør, og jeg har altid købt den fra mærket Monki, fordi jeg synes den smager fantastisk og rigtig meget af nougat. Jeg har brugt den til konfekt, på brød, pandekager og til andre lækkerier, men som med alt andet nøddesmør er den til den dyre side. Derfor har jeg nu lavet det selv, og det er super let.
Ingredienser
150 g
150 g. hasselnødder
1/4 tsk. vaniljepulver
et meget lille nip salt
Sådan gør du
Rist hasselnødderne i ovnen på 125 grader i 20 minutter. Lad dem køle og gnid herefter skallerne af så godt som muligt.
Kom hasselnødderne, vaniljepulver og salt i en kraftig minihakker eller en blender og blend til nødderne frigiver olie og bliver til cremet ”smør”. Det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne undervejs og lade maskinen få en pustepause.
Opbevares i et tætsluttende glas i køleskabet.