Ærtemos
Der skal farver på tallerkenen, og en portion ærtemos kan i den grad lyse tallerkenen op. Jeg bruger ærtemos som dip til grøntsager og til at smøre på brød og komme i sandwich. Det er også lækkert til kogte kartofler.
Ærter er søde, så mosen skal krydres godt for at give lidt modspil til det søde. Ærtemos tager ikke mange minutter at lave, derfor er det en let måde at snige mere grønt ind i kosten.
Ingredienser
150 g. frosne ærter
½ bundt purløg
25 g. cashewnødder
1-2 spsk. vand
½ spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft med skræl af citron
salt og peber
lidt cayennepeber eller chili
Sådan gør du
Tø ærterne op og hak purløget fint.
Blend cashewnødderne til groft mel i en foodprocessor eller lignende og tilsæt de øvrige ingredienser.
Blend alle ingredienser til en grov mos og smag til med salt, peber og cayennepeber/chili.