Peberfrugt-spread

 

Vegansk smørepålæg/spread findes i mange forskellige varianter i butikkerne. Det er dog ret let at lave det selv, hvilket giver mulighed for at anvende masser af bælgfrugter og grøntsager, der giver mæthed og gode fibre til fordøjelsen.

Grillede peberfrugter har en helt særlig plads i min mave, så selvfølgelig skal der være en spread/smørepålæg på bloggen med netop grillede peberfrugter.

 
 

Ingredienser

200 g kogte butterbeans
1 rød peberfrugt
1 spsk. lys eller almindelig tahin
3 tsk. citronsaft
stødt chili efter smag
1 lille fed hvidløg
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Vask og halver peberfrugten og tag stilk, kerner og hvide ribber ud. Bag peberfrugten i ovnen på 200 grader til skindet begynder at blive mørkt. Lad peberfrugten køle af og pil skindet af.

  • Bruger du bønner fra glas, dåse eller karton skal du begynde med at hælde vandet fra og skylle bønnerne. Lad bønnerne dryppe godt af inden de kommes i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser.

  • Blend til du har en glat smørepålæg/spread (Du kan også blende den med en stavblender).

  • Smag evt. til med flere krydderier.

  • Opbevares i et rengjort og skoldet glas i køleskabet. Kan holde sig 3-4 dage og bruges til at smøre på brød, fylde i sandwich eller som dip til grøntsager.

Forrige
Forrige

Græskarkernesmør

Næste
Næste

Hasselnøddesmør