Glutenfri og veganske brunkager

 
 

Marcipan er ikke svært at lave og kræver heller ikke mange ingredienser. Jeg afskaller ikke mandlerne, og derfor bliver marcipanmassen mørk. Du kan naturligvis vælge at fjerne skallen, så du får en lidt finere og lysere marcipan, men da sødmen kommer fra kokosblomstsukker vil marcipanen under alle omstændigheder blive ret mørk. Alternativt kan du bruge almindeligt sukker eller rørsukker.

 

Ingredienser

Ca. 50 stk.

100 g rismel
50 g boghvedemel
40 g kokossukker
8 dadler
4 spsk vand
60 g kokosolie
1½ tsk kanel
½ tsk nelliker
½ tsk natron
smuttede mandler til at pynte med

Sådan gør du

  • Hak dadlerne i små stykker og kom dem i en kasserolle med vand og lad dem simre et par minutter.

  • Tilsæt kokosblomstsukker og blend det hele til en glat dadelmasse med en stavblender. Der er ikke så meget i gryden, så stavblenderen skal køres rundt i kaserollen for at få det hele blendet. Rør kokosolien ud i den varme dadelmasse, så det smelter.

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt dadelmassen med kokosolien og ælt det hele godt sammen. 

  • Rul dejen ud i ca. 2 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir og tryk dejen ud i figurer. Pynt figurerne med smuttede mandler. Fortsæt med at rulle ud til der ikke er mere dej. Vær obs på ikke at rulle dejen for tykt ud, for så bliver brunkagerne ikke sprøde.

  • Brug en paletkniv til at flytte brunkagerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem på 175 grader i 8-10 minutter – hold øje med dem for det går lige pludselig hurtigt. Hvis det er svært at få figurerne til at slippe paletkniven, kan du komme lidt mel på den, så går det lettere.

  • Lad dem køle helt af inden de kommes i en tætsluttende beholder.

Forrige
Forrige

Bærtærte med kokoslåg

Næste
Næste

Hjemmelavet marcipan