Hjemmelavet marcipan
Marcipan er ikke svært at lave og kræver heller ikke mange ingredienser. Jeg afskaller ikke mandlerne, og derfor bliver marcipanmassen mørk. Du kan naturligvis vælge at fjerne skallen, så du får en lidt finere og lysere marcipan, men da sødmen kommer fra kokosblomstsukker vil marcipanen under alle omstændigheder blive ret mørk. Alternativt kan du bruge almindeligt sukker eller rørsukker.
Ingredienser
Lidt over 200 g
200 g mandler
40 g kokosblomstsukker
et lille drys vaniljepulver
4 spsk vand
½ tsk mandelessens (gå forsigtigt frem - du kan altid komme mere i)
Sådan gør du
Kom kokosblomstsukkeret i en gryde og tilsæt vandet. Varm vandet forsigtigt op, så sukkeret opløses. Det skal ikke koge - sukkeret skal bare opløses. Køl det af.
Blend i mellemtiden mandlerne til mel. Rør alle ingredienserne sammen og saml marcipanen med fingrene til sidst. Lad gerne marcipanen hvile en times tid på køl, inden du skal bruge den.
Du kan evt. tilsætte lidt mere mandelessens, hvis det er nødvendigt.