Chokoladesoftice

 

Jeg elsker chokoladeis, og jeg spiser tit og ofte denne is som et lækkert mellemmåltid eller som en dessert. Jeg elsker også at gemme grøntsager i søde sager - og særligt kogte søde kartofler er geniale til det.

Mængden af søde kartofler er ikke stor, men alle tricks (og mængder) gælder, når vi gerne vil hæve indtaget af grøntsager. Hvis vi skal have vores mindst 600 g. frugt og grønt (heraf mest grønt) dagligt, bliver vi nødt til at fordele det løbende over dagen. Med denne chokoladeis er du godt på vej.

 
 

Ingredienser

1 person

100-125 g frossen banan
25 g avokado
50 g kogt og afkølet sød kartoffel
2 spsk rå kakao (bruger du alm. usødet kakao skal du nok bruge lidt mindre kakao, da almindelig kakaopulver smager kraftigere end den rå)
1 spsk plantemælk (jeg har brugt havremælk)
1/2 tsk macapulver eller lucumapulver (kan undlades)

Hvis du ønsker andre smage kan du fx. tilsætte:

  • Fint revet skræl af økologisk appelsin + lidt appelsinsaft

  • Instant kaffepulver

  • Tørrede pebermynteblade

Sådan gør du

  • Kom hele herligheden i en god minihaller eller blender og blend til du har en cremet is. Det kan være nødvendigt at hjælpe maskinen lidt på vej ved at skrabe ned ad siderne undervejs.

  • Serveres med det samme og kan pyntes med kokosflager, frysetørrede bær, friske bær, hakkede nødder, kakaonibs eller hvad du nu har lyst til. 

Forrige
Forrige

Rabarbergrød

Næste
Næste

A heros brekfast