Rabarbergrød

 

Rabarber kan give morgengrøden et lille syrligt og frisk pift. Kardemomme, kokos, vanilje og cremet mandelsmør løfter din grød til en mere luksus-agtig version, og grøden er ikke tosset at forkæle dig selv med. Morgenmad skal efter min mening være næring for alle sanser og give os den allerbedste begyndelse på dagen.

 
 

Ingredienser

1 person

3/4 dl grov valsede havregryn
¼ dl hirseflager
½ spsk chiafrø
½ spsk kokosmel
½ tsk kardemomme
Knap en ¼ tsk vaniljepulver
Lidt salt
50 g rabarber (fra frost)
2 dl vand
½ dl plantemælk
½ spsk græskarkerner
1-2 dadler skåret i små tern
½ stk frugt fx banan eller pære
1 tsk mandelsmør
Drys gerne med hybenpulver, ristede boghvede kerner og ½ spsk. hørfrø malet til mel

Sådan gør du

  • Kom havregryn, hirseflager, græskarkerner, vand og plantemælk i en kasserolle og sæt det i køleskabet natten over.

  • Næste morgen hakkes de frosne rabarber og dadel/dadler fint og kommes i kasserollen sammen med salt, krydderier, kokosmel og chiafrø.

  • Lad grøden koge ved svag til middel varme til rabarberne er møre og grøden har den ønskede konsistens.

  • Kom grøden i en skål og top med mandelsmør, hybenpulver, ristede boghvede kerner, kværnede hørfrø og frugt. Går du helt amok så pynt med spiselige blomster.

Forrige
Forrige

Mysli med spiret boghvede

Næste
Næste

Chokoladesoftice