Et par afklarende spørgsmål

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Uncategorised

Hvad kan jeg bruge ernæringsterapi til?
Der er rigtig meget, du kan bruge ernæringsterapi til. Dermed ikke sagt at alt kan fixes med ernæringsterapi, men vi kommer typisk ikke langt i forsøget på at opnå et bedre helbred, hvis ikke vi ser på kost og livsstil. Hensigten med ernæringsterapi er at rette op på ubalancer, der kan være opstået i kroppen. Det gøres via kosten, tilskud af vitaminer, mineraler og urter samt gennemgang af din livsstil. Vælger du ernæringsterapi, får du en helhedsorienteret og årsagsløsende tilgang. Ikke kun symptomlindring

Hos mig kan du få hjælp til:

  • gluten- og mælkefri kost

  • fordøjelsesproblemer

  • omlægning til (endnu mere) plantebaseret kost

  • at mindske træthed og få mere energi 

Jeg har været på mange kure – er konsultation hos dig endnu en kur?
Nej. Så kort kan det siges.
Jeg er ikke tilhænger af kure, for en kur er en tilstand, der varer et begrænset stykke tid. Derefter vender mange mere eller mindre tilbage til de vaner, de kom fra. Det betyder, at en kur reelt ikke lærer os, hvordan vi skal spise for at holde os sunde, raske og normalvægtige.

Vil der komme ekstra udgifter i forbindelse med konsultationen fx til kosttilskud?
Som ernæringsterapeut arbejder jeg først og fremmest med kosten, hvilket betyder, at det er maden, der skal tilføre os så mange sunde sager som overhovedet muligt. Kosttilskud kan på ingen måde erstatte sund og nærende kost. Men langt de fleste vil have brug for kosttilskud, så det korte svar er: Ja, der vil typisk være ekstra udgifter til kosttilskud.

Hvad får jeg for pengene?
Når du booker en konsultation hos mig, skal du udfylde et spørgeskema og en kostdagbog, som du sender retur til mig. Inden vi mødes, gennemgår jeg dit spørgeskema og din kostdagbog og derudfra forbereder jeg konsultationen. Beløbet for konsultationen dækker således over forberedelsestid inden konsultationen, selve konsultationen og evt. efterbehandling og spørgsmål via mail og telefon.

Du kan booke din konsultation på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 21 70 79 02.

Gluten- og mælkefrit madværksted og bagekursus

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Uncategorised

Glutenfrit bagekursus:

Gulerodsboller blog
Er du træt af at bage til fuglene eller skraldespanden? Så er et glutenfrit bagekursus måske noget for dig?

At bage uden gluten kan være en udfordring for mange. Glutenfrit mel opfører sig ikke som almindeligt mel, og derfor kan det være nødvendigt med lidt teori, tips og træning for at få succes med bagværket.

På det glutenfri bagekursus bager vi brød og boller samt forskellige kager, så der er noget til enhver lejlighed.

Formålet med kurset er at give dig opskrifter, grundteknikker og erfaring med glutenfri bagning, så du bliver i stand til at eksperimentere og udvikle nye opskrifter derhjemme, hvis du har lyst til det.

Kurset består af en god blanding af bagning, teori og hygge samt tid til at smage på lækkerierne.

Opskrifterne er desuden mælkefri og uden almindeligt sukker.

Sådan siger deltagere om bagekurset:

"Vi fik bagt nogle rigtig gode produkter. Der var både sødt og brød - og jeg kunne lide det"

"Jeg er overrasket over , hvor godt det smager"

"Jeg oplever, hvor dejlige opskrifterne er, og jeg vil gå i gang igen derhjemme, for jeg får det meget bedre"

"Det har været dejligt at få nogle rigtig gode og afprøvede opskrifter, som jeg har brugt og også vil bruge i fremtiden, blandt andet rugbrødsbollerne og pitabrødene. Jeg synes det har været nogle gode, hyggelige og inspirerende aftener".

"Tak for et rigtig godt og inspirerende bagekursus. Jeg har fået nogen gode brugbare og afprøvede opskrifter som jeg virkelig har manglet. Jeg har både bagt pitabrød og grovboller med chiafrø som resten af familien også synes er lækre".

Gluten- og mælkefrit madværksted:

Vegansk sushi blog
På det gluten- og mælkefri madværkstedet lærer du at lave mad til dagens forskellige måltider. Du får masser af inspiration, opskrifter, tips og tricks samt masser af økologisk, lækker mad. Desuden vægter jeg højt, at du har ”hands-on” i alle opskrifter, for på den måde bliver det lettere at fortsætte derhjemme.

I løbet af madværkstedet vil jeg komme med teoretiske inputs - derudover handler det om at have en hyggelig stund, spise dejlig mad og gå hjem med masser af nye ideer til gluten- og mælkefri mad.

Det gluten- og mælkefri madværkstedet er vegetarisk.

Sådan siger deltagerne om madværkstedet:

"I løbet af aftenen blev jeg inspireret, overrasket og forbløffet over de spændende opskrifter. Jeg har fået ny viden og gode fifs med hjem"

"Super lækker mad, nemme opskrifter, sjove kursister og gode grin. God undervisning - kan absolut anbefales"

"Efter 4 timers inspiration og motivation til at leve sundere, vil jeg gå hjem og lægge Haribo i skraldespanden"

Trine Vesteraa

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Uncategorised

Personlige erfaringer har lært mig, hvordan kostændringer kan afhjælpe en udfordret fordøjelse, lav energi og regelmæssige hovedpine. Jeg har selv stået i en situation, hvor jeg ikke havde andre muligheder end at ændre min kost ved egen hjælp for at lindre mine symptomer. Det vakte min interesse for kostens betydning for kroppens velbefindende og igangsatte min uddannelsesvej hen mod at blive ernæringsterapeut. Jeg er i løbet af mit uddannelsesforløb blevet klar over, at sundhed og velvære handler om meget mere end kosten. Livsstilsområder som søvn, motion, stress og relationer er altid vigtige at inddrage, når vi skal optimere vores helbred.

I min optik er fordøjelsen ofte nøglen til at forstå mange forskellige ubalancer i kroppen. En stor del af vores immunsystem er placeret i fordøjelsessystemet, og der sendes et væld af information fra vores fordøjelse til vores hjerne. Problemer med fordøjelsen kan give symptomer direkte relateret til fordøjelsen som oppustet mave, luft i maven, diarré eller forstoppelse. Der kan også være andre og mere diffuse symptomer som forringet immunforsvar, hovedpine, træthed, irritation i koppens led samt tendens til tristhed/depression og uro. 

Hos mig kan du få hjælp til:

  • gluten- og mælkefri kost

  • fordøjelsesproblemer

  • omlægning til (endnu mere) plantebaseret kost

  • at mindske træthed og få mere energi

Min uddannelsesbaggrund har givet mig viden om, hvordan jeg hjælper dig med at genoprette balance i din krop og inspirerer dig til at "gå vejen".

CV:

Uddannelse:
2021: Cand.mag i Læring og Forandringsprocesser
2014: Ernæringsterapeut fra Optinut v. Eva Lydeking Olsen (1 års overbygning til kostvejlederuddannelsen)
2011: Kostvejleder fra Hover Kostakademi - nu kaldet Kostakademiet
2005: Folkeskolelærer 

Skribent:
Skriver om madinspiration, sundhed og kost, laver opskrifter og svarer på spørgsmål i sundhedsbladet Naturli
Har min egen blog med opskrifter og lidt af hvert om mad og sundhed.

Underviser:
Jeg underviser i plantebaseret mad og gluten- og mælkefri bagning.

Kogebogsforfatter:
Forfatter til kogebogen "Det smager sødt - lækkerier uden mælk, sukker og gluten" i samarbejde med fotograf Kirsten Bøjstrup.
Forfatter til e-bogen "Snacks og mellemmåltider uden mælk og gluten"

Løbende ajourføring:
Jeg deltager løbende i opdaterende kurser for at forny min viden. Jeg er medlem af foreningen Danske Ernæringsterapeuter (DET) og lever op til deres krav om årlig ajourføringskurser.

Registreret Alternativ Behandler (RAB):
Jeg er Registreret Alternativ Behandler, som er din sikkerhed for, at min uddannelse lever op til fastsatte krav om indhold og varighed. Du kan læse mere om kravene HER.

Du kan booke din konsultation på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 21 70 79 02.