Havreboller
Disse boller er lette at lave og kræver få ingredienser i forhold til meget andet glutenfrit bagværk. De kan bruges både til sødt og salt, og de kan varieres ved at tilsætte tørret frugt, soltørrede tomater eller oliven alt efter, hvilken smag, man går efter. Prøv dem!
Ingredienser
12 stk.
5 dl vand
15 g loppefrøskaller
100 g glutenfri grovvalsede havregryn*
200 g glutenfri grovvalsede havregryn* (males til mel)
50 g sesamfrø
70 g quinottomel
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
* Du kan bruge almindelige havregryn (altså ikke certificeret glutefri), hvis du kan tåle dem.
Sådan gør du
Rør loppefrøskaller og vand sammen og lad det hvile i ca. 10 minutter, så loppefrøskallerne suger væske til sig.
Mal 200 g havregryn til mel i en foodprocessor, blender eller lignende eller brug færdiglavet havremel.
Afvej sesamfrø, quinottomel, salt, bagepulver og yderligere 100 g havregryn.
Rør havremel og de øvrige tørre ingredienser sammen med vand og loppefrøskaller. Rør dejen grundigt sammen og brug hænderne til at ælte med til sidst. Lad dejen blive i skålen hele tiden. Er dejen meget fugtig, så lad den hvile lidt, inden du former bollerne.
Form 12 boller med fugtige hænder.
Bag bollerne i ovnen på 200 grader i 40 minutter.