Knækbrødsskåle med bagt sommergrønt og miso-tahin dressing

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

I princippet kunne man jo bare spise de lækre, bagte grøntsager sammen med et stykke knækbrød, men det er nu noget mere festligt at komme grøntsagerne i en knækbrødsskål og toppe med en cremet dressing og masser af krydderurter. Retten egner sig godt som forret, men de kan bestemt også godt serveres som en ret i sig selv. Skålene kan bages i forvejen og opbevares i en tætsluttende beholder, men de skal serveres kort tid efter, de er blevet fyldt med grøntsagerne, eller bliver skålene bløde. 

Linsebøffer med peberfrugt

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Der findes en del forskellige vegetariske og veganske bøffer, man kan købe i butikkerne, og som også smager rigtig godt. Det kan dog være svært at finde nogle, der er glutenfri og ikke har alt for lange ingredienslister. Så er det heldigt, at en portion linsebøffer ret hurtigt kan trylles frem. Jeg synes, de er super gode i en burger eller til alverdens salater. Skal det være rigtig sommerligt, kan bøfferne spises sammen med Klassisk kartoffelsalat eller med en Broccoli-blomkåls couscous. Velbekomme!

One pot linse- og quinoagryde

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Der er mange forskellige krydderier i retten, som giver retten intens smag og varme til kroppen. One pot gryder er lette at lave netop fordi, alle ingredienser kommes i samme gryde og står og passer sig selv det meste af tiden. Der er mange variationsmuligheder, når du laver one pot gryder, og du kan tilpasse dem alt efter, hvad du har i køleskabet, skuffer og skabe. Lige som supper er one pot gryder gode at lave, når der er råvarer, der trænger til at blive brugt.