Min historie

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Uncategorised

Min vej ind i ”sundhedsverdenen” begyndte for alvor omkring 2009. På det tidspunkt havde jeg i ca. 3 år døjet med en meget oppustet mave fyldt med luft, og de fleste dage ville jeg ligne en gravid hen på eftermiddagen. Ud over den ubehagelige fornemmelse, var den oppustede mave også blevet en social hæmsko.

Lægen ikke kunne ikke finde nogen årsag til den oppustede mave og mente, det drejede sig om irritabel tyktarm, som jeg måtte affinde mig med. Det var ikke et brugbart svar for mig. Derfor besluttede jeg mig for, at jeg måtte lære noget selv, så jeg kunne løse problemet.

Jeg havde flere gange læst, at både gluten og mælkeprodukter kunne være årsag til mine maveproblemer, men jeg følte mig ikke helt overbevist, og jeg kunne ikke finde ud af, hvordan jeg skulle gribe det an. Derfor fortsatte jeg med at spise, som jeg plejede.

Vendepunktet for mig kom i efteråret 2009. Jeg begyndte på kurset til sundhedscoach, hvilket gav mig sparket til at forsøge med glutenfri kost.

Efter bare 4 dage mærkede jeg en forbedring. Det gav mig blod på tanden til at fortsætte, selvom det var lidt besværligt. Efter 2 uger gik det meget bedre, men jeg synes, det kunne blive endnu bedre, derfor gjorde jeg også min kost mælkefri. I dag spiser spiser jeg ikke gluten og mælkeprodukter i det daglige, men er mere afslappet med det, når jeg er ude, og det fungerer fint for mig.

Fra 2009 til nu er der sket enorme forbedringer. Jeg glemmer nogle gange, hvor langt jeg er kommet, når min fordøjelse til tider stadig driller. Men jeg er blevet klar over, at en sund fordøjelse handler om meget mere end mælk og gluten. Der kan være mange andre årsager til fordøjelsesproblemer og at fjerne mælk og gluten er langt fra løsningen for alle. Det har hjulpet mig, men det er ikke sikkert, det er den vej du skal gå. Vores psykiske velbefindende er derimod altid vigtig at se på, når fordøjelsen spænder ben.

Mine egne fordøjelsesproblemer er min indgangsvinkel til at hjælpe dig med din fordøjelse. Jeg ved, hvor meget det betyder, når fordøjelse ikke fungerer optimalt.

Min uddannelse som ernæringsterapeut sammensat med egne erfaringer har givet mig viden om, hvordan jeg hjælper dig til en bedre fordøjelse.

Du kan booke din konsultation på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 21 70 79 02.