Grøntsagsmix med tofu og quinoa

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Nogle gange skal aftensmaden bare være let at lave og kræve et minimum af tid og overskud. Det betyder ikke, at vi behøver gå på kompromis med kvalitet og smag. Jeg er meget begejstret for diverse økologiske grøntsagsblandinger fra frost, som i en travl hverdag hurtigt kan forvandles til et lækkert og billigt måltid sammen med en portion kogt quinoa eller fuldkornsris. Desuden er grøntsager fra frost en god løsing her i foråret, hvor udvalget af friske grøntsager er lidt uinspirerende. Glæder mig til nye friske og sprøde sommergrøntsager:-)

Grønkålstærte

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Grønkål er fantastisk og kan bruges til meget forskelligt som smoothies, chips, salat, sushi og ikke mindst tærte. Grønkål er super sundt og indeholder megen calcium, kalium, fibre, klorofyl, A-vitamin, C-vitamin og K-vitamin. Den eneste ulempe ved grønkål er, at det tager lidt lang tid at rengøre og tjekke for orm. Det er man heldigvis fri for, hvis man køber det frossent, og flere supermarkeder har også rengjort og snittet grønkål til de nemme dage. Ellers er det tiden værd at gå i gang med rengøringsarbejdet selv, og man får virkelig meget mad for pengene.

Hokkaidosuppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Når temperaturen falder og efteråret for alvor melder sin ankomst, er suppe helt fantastisk at varme sig på. Hokkaidogræskar er i sæson lige nu og meget velegnet til suppe - gerne en der indeholder masser af varmende og lidt stærke krydderier til at afbalancere den søde smag fra græskarret. For at gøre suppen til et virkelig lækkert og mættende måltid er rigeligt med topping helt afgørende, så vær endelig ikke næring med lækre ting at at komme ovenpå.