Spiser du på dine følelser?

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Mad- og sukkerafhængig-hed trinevesteraa.dk blog
Jeg tror ikke, der er mange, der kan sige sig fri for at spise på sine følelser - i hvert fald indimellem. Jeg kender det fra mig selv. Har jeg for meget om ørerne, føler jeg mig meget presset eller er ked af det, så er trangen til slik, kage og chokolade meget større end ellers. Der skal en god portion viljestyrke og selvindsigt til for ikke at give efter for trangen.

Er det sundt, fordi det er glutenfrit?

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Glutenfrit mel trinevesteraa.dk
Jeg tror ikke, der har været så meget fokus på glutenfri kost og livsstil, som der er i disse år. Mange er blevet mere bevidste om, at gluten kan være årsagen til fordøjelsesproblemer, dårlige trivsel, hudproblemer og meget mere. Dermed ikke sagt, at alt kan løses med en glutenfri kost, men når vi spiser mange fødevarer, der indeholder mel af dårlig kvalitet, så bliver problemerne mere tydelige.

For nogle er det total afholdelse fra gluten resten af livet, mens andre kan spise det i begrænset mængde efter en glutenfri periode. Det afhænger af, i hvilken grad man er overfølsom, eller om man har cøliaki.

Men for at vende tilbage til mit indledende spørgsmål, så er det korte svar: Nej, det er ikke nødvendigvis sundt, fordi det er glutenfrit.