Chokoladesmoothie bowl

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Jeg er blevet meget begejstret for blomkålsris fra frost. Særligt når de kan købes for en slik i Rema 1000 i en økologisk udgave (jeg bliver ikke betalt af Rema 1000 for at skrive dette). Jeg var ikke klar over, at man kan fryse blomkål, men det er absolut intet problem. Frossen blomkål er virkelig velegnet og velsmagende i en smoothie. Jeg tror faktisk ikke, at nogen vil gætte, der er blomkål i smoothien, hvis de ikke får det at vide. Ud over min begejstring for frossen blomkål afspejler smoothie-bowlen min store kærlighedsforhold til næsten alt, hvad der indeholder kakao/chokolade, men du kan også bruge blomkålsris sammen med bær og lidt spinat eller grønkål. Here goes:

Ingredisenser:

1 -2 personer alt efter om det er morgenmad eller en snack

100 g. blomkålsris fra frost
50 g. kogt og afkølet sød kartoffel
125 g. frossen banan - svarer ca. til 1 stor banan
1 spsk. chiafrø
½ spsk. hørfrø
1½ spsk. (rå) kakaopulver
1 tsk. macapulver (kan undlades)
½ tsk. kanel
1 1/4 dl. plantemælk (jeg har brugt havremælk)

Topping: Fx mysli, kokosmel, kakaonips, peanuts, hel ristet boghvede eller hvad du ellers kan lide.

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend til du har en ensartet og cremet smoothie. Hvis din blender ikke kan blende frøene helt ud, kan du kværne dem i en kaffemølle først og så tilsætte dem smoothien. 

Du kan tilsætte mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens, men jeg foretrækker at konsistensen er som softice. Top smoothien med hvad du synes er lækkert. Smoothie kan også tages med på arbejde eller i skole, bare du har mulighed for at opbevare den koldt.