Grillede grøntsager

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Traditionel grillmad levner ikke altid så meget plads til grøntsagerne. Der er dog masser af muligheder for at få flere grøntsager på tallerkenen, når vi griller, og grillede grøntsager er oplagt mulighed. Når grøntsagerne pensles i en lækker krydderurtemarinade får de endnu mere smag samtidig med at krydderurterne og eddiken beskytter mod skadelige brankestoffer.

Du kan læse mere om grøn mad og grill i min artikel Grøn grill i bladet Naturli. Der er tips og tricks til at gøre maden sundere og undgå skadelige brankestoffer, og du kan finde flere grill-opskrifter.

Ris- og champignonfrikadeller

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Jeg har efterhånden lavet mange forskellige slags frikadeller med varierende ingredienser, og jeg tror ikke, jeg bliver træt at at finde på og afprøve nye variationer lige foreløbig. Frikadeller kan bruges til lidt af hvert fx kartofler og sovs, forskellige salater, oven på brød og i sandwich. De kan bruges kolde og varme, og måske fordi de har mange anvendelsesmuligheder, er firkadeller populære?

Her er i hvert fald endnu en opskrift.