Chokoladesmoothie bowl

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Jeg er blevet meget begejstret for blomkålsris fra frost. Særligt når de kan købes for en slik i Rema 1000 i en økologisk udgave (jeg bliver ikke betalt af Rema 1000 for at skrive dette). Jeg var ikke klar over, at man kan fryse blomkål, men det er absolut intet problem. Frossen blomkål er virkelig velegnet og velsmagende i en smoothie. Jeg tror faktisk ikke, at nogen vil gætte, der er blomkål i smoothien, hvis de ikke får det at vide. Ud over min begejstring for frossen blomkål afspejler smoothie-bowlen min store kærlighedsforhold til næsten alt, hvad der indeholder kakao/chokolade, men du kan også bruge blomkålsris sammen med bær og lidt spinat eller grønkål. Here goes:

Morgenmadsdessert med spirulina og hindbær

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Nogle dage må morgenmaden godt være lidt ud over det sædvanlige, og det synes jeg godt man kan sige at denne morgenmad er. Min morgenmad ser i hvert fald ikke sådan ud til daglig. Derfor er det også dejligt at gøre lidt mere ud af det, når man tid til det - det tror jeg på, man bliver glad af og selvforkælelse og forkælelse af andre, skal der altid være plads til. 

Du kan finde opskriften på www.naturli.dk, hvor du også kan læse mere om spirulina fx i artiklen Havets sunde grøntfoder: Alger, og du kan finde flere opskrifter op hjemmesiden med tang og alger. 

Myslien jeg har brugt til morgenmadsdesserten kan finde op min side. Opskriften hedder Mysli med spiret boghvede, men du kan også lave din helt egen eller købe en lækker en af slagsen.

Grød hele dagen

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Morgenmad: Boghvede-hirsegrød med sød kartoffel- og pekantopping

Idette nummer af Naturli kan du finde min artikel om grød og fire opskrifter på grød til alle dagens måltider. Du kan finde bladet i din helsekostforretning eller læse det her. Artikler og opskrifter er fra side 42-48.

Frokostgrød Havregrød to go med squash æble og kardemomme blog
Frokost: Instant havregrød on-the-go med squash, æble, mynte og kardemomme. Hæld kogende vand på, rør rundt og lad blandingen trække ca. 5 minutter og nyd herefter din grød.

 Aftengrød Havreotto blog
Havre-otte med knoldselleri, pinjekerner og rosmarin. Den kan spises som en selvstændig ret eller sammen med fx tofu, frikadeller eller en postej.

Snackgrød Nougat chiagrød blog
Sidste med ikke mindst en grød til den lille sult: Nougat-chiagrød. Grøden kan også sagtens spises som morgenmad eller hvilket som helst andet måltid. 

Jeg håber, du har fået inspiration til forskellige typer af grød og har lyst til at komme i gang med både kolde og varme typer af grød.