Mysli til knoglerne

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Mysli oven på (soja) yoghurt og yderligere toppet med frugt og bær er en virkelig lækker morgenmad eller næsten ligefrem dessert. Det er i hvert fald en anretning, der tager sig godt ud til brunch, eller når du har lyst til at forkæle dig selv og andre. Myslien er raw food, og det vi sige, at ingen af ingredienserne er opvarmet til mere end 42 grader. Den nænsomme tilberedning af råvarerne medvirker til at bevare indholdsstofferne bedst muligt. Boghveden er desuden spiret, før den er tørret, og spiringen gør alle næringsstofferne tilgængelige og klar til at blive optaget i kroppen. Det er en rigtig sundhedsbooster, som indeholder K-vitamin, C-vitamin, bor, kalk, magnesium og andre gode ting til kroppen og knoglerne. 

Du finder opskriften på www.naturli.dk, hvor du også kan læse min artikel Lav dine egne blandinger af superfoods.

Sorghumgrød med squash, jordbær og hyldeblomster

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Jeg har i lang tid bagt med sorghummel, og jeg synes det har en god bageevne, men det er først for nylig, jeg har opdaget den hele sorghum. Jeg er blevet ret vild med hel sorghum og bruger den lige som, jeg bruger ris eller quinoa. Den smager godt både kold og varm og er også velegnet til grød som i opskriften her. 

Mysli med spiret boghvede

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Jeg synes det er sjovt at spire, men det er noget jeg kaster mig over i perioder og så kommer fra igen. Men noget jeg spirer regelmæssigt er boghvede, fordi det er så let og tager meget kort tid. Boghvede behøver kun spire 1 - 1½ døgn før, den er klar til brug. Den spirede bogvede kan bruges til morgenmad blandet med nødder, kerner, kokos og frø og med plantemælk på. Vil du lave knasende sprød mysli, som i denne opskrift, skal du tørrer boghvede efter spiring.