Hokkaido smørepålæg

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Jeg tror mit favorit-græskar er hokkaido. For det første smager det godt og kan anvendes og tilberedes på forskellige måder fx bagt i ovnen, til suppe, kogt, fint revet og svitset og som her til smørepåplæg. Smørepålæg, dip, spread eller, hvad du nu vil kalde det er virkelig skønt at have i køleskabet. Smørepålæg kan pifte alverdens ting op og er super som en del af en salat og til at komme i wraps, pitabrød eller sandwiches.

Mango-chili smørepålæg

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost


Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg er meget glad for hjemmelavet smørepålæg/bønnedip/humus. Sikkert fordi det er rasende let og hurtigt at lave. Desuden mætter det godt og kan bruges til alt muligt. 

Mango, chili og lime er smagskombinationen i denne variation, som giver sødme med et chili-smæk bagefter. Hvor stort et chili-smæk du vil have, bestemmer du selv, men det må gerne varme lidt i munden.

Bønnedip med chlorella

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost


Det er muligt at lave bønnedip/smørepålæg i én uendelighed. Selvom det er et lidt fortærsket udtryk, så er det helt reelt kun fantasien, der sætter grænsen. Her har jeg brugt chlorella i pulver til at spice dippen op og til at give den forårsgrønne farve. Der er ikke brugt så meget chlorella at det smager igennem, men det kan være fint at snige lidt chlorella ind, hvor man nu kan.

Dippen kan bruges til pitabrød, sandwich, til at dyppe grønsager i ... ja faktisk til hvad du har lyst til.

Du finder opskriften på Bønnedip med chlorella på online versionen af sundhedsbladet Naturli.

Hvis du har lyst til at læse mere om chlorella kan du kaste dig ud i min artikel Havets sunde grøntfoder: Alger