Karrysalat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Traditionen tro er der også i år en lille adventskalender her på bloggen. Det betyder, at i dag og de næste 3 søndage kommer der en opskriftt eller andet juleinspiration, som jeg håber, du kan bruge.

Denne 1. søndag i advent står den på karrysalat uden æg, der kan bruges til julefrokosterne.

Jeg har ladet mig inspirere til opskriften af Luna (Månebarnet), og du kan finde hendes opskrift på ÆggeFRIsalat ved at følge linket. Der skal bruges sort salt i opskriften. Sort salt er en type salt, der smager og lugter svovlet (dvs som æg), og er med til at give salaten den karakteristiske smag. Derfor kan det ikke undlades. Saltet kan købes i helsekostforretninger. 

Min version er som følger:

Ingredienser:

3-4 personer

250 g. fast tofu naturel
1½ spsk. vegansk mayonnaise
1½ dl. sojayoghurt
½ tsk. sort salt
½ spsk. fintrevet løg
friskkværnet peber
3/4 tsk. karry
½ tsk. gurkemeje
8 cornichoner
2 tsk. kapers

Sådan gør du:

Pres forsigtigt overskydende vand ud af tofuen og skær den i mindre tern. Rør sojayoghurt sammen med mayonnaise, karry og gurkemeje, sort salt, peber samt fint revet løg. Hak cornichonerne fint og rør dem i dressingen sammen med kapers og tofu.

Rør salaten sammen og pynt med rødløg i ringe eller tern og server karrysalaten til et stykke Glutenfrit "rugbrød". Så er du også klar til julebordet uden mælk, gluten og æg.