Rødbede-spread med peberrod

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost


Rødbede-spreaden er ikke ny her på bloggen, men jeg har taget nyt billede og synes opskriften fortjener at blive postet på ny. Hvis du savner smørepålæg til brødet eller noget nyt i sandwichen, pitabrødet eller til at dyppe grøntsager i, så kan rødbede-spreaden være en mulighed. Der er knald på farven og smagen, men du bestemmer selvfølgelig selv, hvor meget peberroden skal rive i næsen. 

Opskriften er også at finde lige nu i Naturli bladet (03/16), hvor jeg også har 4 andre veganske opskrifter med denne gang. 

Ingredienser:

175 g. kogte rødbeder 
200 g. kogte butter beans 
2 spsk. vand
2 spsk. olivenolie
salt og peber
masser af frisk revet peberrod  - smagen aftager lidt efter et par dage i køleskabet, men så kan du bare friske op med et skud peberrod mere.

Sådan gør du:

Riv et stykke peberrod på ca. 1 cm fint. Hvis du bruger det revne peberrod, man kan købe i supermarkederne, skal du bruge ca. 1/4 bøtte eller efter smag.

Kom alle ingredienser i food processoren og kør det til en ensartet masse. Smag til med salt, peber og evt. mere peberrod. 

Kan bruges som smørepålæg, fyld i pita/wraps og som dip til grøntsager. Holder ca. 3 dage i køleskabet.