Bagte figner

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter

Bagte figner fyldt med pekannødder, appelsinsaft, krydderier og lidt kokosblomstsirup er en lækker dessert i den sundere afdeling. Jeg har også brugt de bagte figner til at toppe en portion morgengrød med, og det smager også virkelig godt. Vil du gøre desserten endnu mere festlig, kan du skifte sojayoghurten ud med vaniljeis.

Du finder opskriften på www.naturli.dk, hvor ud også kan læse min artikel Søde sager med stabil effekt på dit blodsukker

 

Havtorn-bananis

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter

Jeg er helt ind i hjertet kæmpe fan af is med chokolade, karamel, peanutterbutter mm. Det kan ikke blive for "chokoladet" til min smag, men alligevel sniger trangen til en mere forfriskende is sig ind på mig. Derfor laver jeg nogle gange Spirulina-is med lime (spirulina kan erstattes med matcha), men havtorn giver også en meget forfriskende smag. Havtorn er desuden super sunde og indeholder meget C-vitamin og desuden A- og E-vitamin samt forskellige B-vitaminer, carotinoider og fenoler (plantestoffer der virker som antioxidanter). Den enkelumættede omega 7 fedtsyrer palmitolsyre, der kan have gunstig virkning på hud og slimhinder, findes også i havtorn. Du kan læse mere om havtorn og andre superfoods i min artikel "Superfoods - fyld kroppen og boost systemet" i bladet Naturli. Men nu til opskriften, for de sunde sager virker jo kun, hvis vi spiser dem (som is).

Hjemmelavet marcipan

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter

Marcipan er ikke svært at lave og kræver heller ikke mange ingredienser, og jeg synes, det er lækkert at have sin helt egen hjemmelavede marcipan. Jeg afskaller ikke mandlerne, og derfor bliver marcipanmassen mørk. Du kan naturlivis vælge at fjerne skallen, så du får en lidt finere og lysere marcipan, men da sødmen kommer fra kokosblomstsukker vil marcipanen under alle omstændigheder blive ret mørk.