Grøntsagsmix med tofu og quinoa

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Nogle gange skal aftensmaden bare være let at lave og kræve et minimum af tid og overskud. Det betyder ikke, at vi behøver gå på kompromis med kvalitet og smag. Jeg er meget begejstret for diverse økologiske grøntsagsblandinger fra frost, som i en travl hverdag hurtigt kan forvandles til et lækkert og billigt måltid sammen med en portion kogt quinoa eller fuldkornsris. Desuden er grøntsager fra frost en god løsing her i foråret, hvor udvalget af friske grøntsager er lidt uinspirerende. Glæder mig til nye friske og sprøde sommergrøntsager:-)

Ingredienser:

2 personer 

1 pose økologisk fransk grøntsagsblanding fra frost fra Rema 1000*
1/2 blok røget tofu fra Aldi*
1, 5 spsk. tahin
1 spsk. mørk ris miso
3 - 4 sps. sojamælk
gærflager
kogt quinoa eller fuldkorns ris

Sådan gør du:

Kom grøntsagsblandingen på en pande og svits grøntsagerne til næsten al væden er fordampet. Skær imens tofuen i små tern og rør tahin, miso og sojamælk sammen til en dressing. Når væden fra grøntsagerne er næsten væk tilsættes tofuen og steger med et par minutter. Skrue næsten helt ned for temperaturen på komfuret og tilsæt mellem halvdelen og 2/3 dele af dressingen. Vend det hele rundt og server med kogt quinoa eller fuldkkornsris og drys med gærflager. Resten af dressingen kan serveres ved siden af sammen med lidt frisk krydderurter. Alternativt kan du undlade at tilsætte dressingen til selve retten og udelukkende servere den ved siden af. 

* Jeg laver ikke reklame for hverken Aldi eller Rema 1000. Jeg er bare glad for begge butikker har gode, økologiske produkter, der gør det let og billigt at leve vegansk. Prøv lige at tjekke de forskellig økologiske grøntsagsblandinger i Rema 1000 - der er ret mange og noget for enhver smag til mellem 10 - 15 kr. alt efter om der er tilbud eller ej.