Blomkålsterrin

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Jeg er vildt glad for, det lykkes at lave en blomkålsterrin ved hjælp af agar agar, og som hænger flot sammen - jeg bliver altid så glad, når mine eksperimenter lykkes!  Blomkålsterrinen er super festlig at servere som forret eller på buffetbordet. Gulerodsstrimlerne giver et flot pift, men du kan bruge andre grøntsager fx grønne asparges. Pynt endelige med masser af karse eller krydderurter efter smag, ekstra gulerodsstrimler og server et lækkert stykke brød til.

Ingredienser:

4-6 personer

1 blomkål ca. 400 g.
125 g. gulerod i strimler + lidt til pynt
skræl af 1/4 citron fint revet
1 tsk. citronsaft
½ tsk. salt
friskkværnet peber
2 dl. sojafløde
1½ dl. sojamælk
karse til pynt
1 tsk. agar agar + 4 tsk. vand

Sådan gør du:

Fjern bladene og det groveste af stilken i bunden af blomkålen og skyl kålen. Lad det dryppe af og del blomkålen i helt små buketter. Bland citronskræl og citronsaft sammen i en lille skål.

Kom blomkålsbuketterne i en gryde med sojafløde, sojamælk og salt. Lad det koge sagte i ca. 15 minutter til kålen er mør – rør undervejs og vær obs. på, det let koger over. Skær imens gulerødderne i strimler på ca. 2 mm. tykkelse enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Kog strimlerne i vand og salt 2-3 minutter, så de stadig har bid. Hæld vandet fra og dup dem tørre med et rent viskestykke.

Si væsken fra blomkålsbuketterne og kom væsken tilbage i gryden, og rør agar agar sammen med vand. Kog væsken op og tilsæt agar agar mens du hele tiden rører. Lad det simre i et par minutter under omrøring og tag det herefter af varmen.

Bland blomkålsbuketter med citronsaft og citronskræl og friskkværnet peber.

Kom bagepapir i en lille rugbrødsform på ca. 12 x 22. Kom halvdelen af blomkålsbuketterne i formen og pres dem godt sammen og ud i hele formen. Hæld knap halvdelen af væsken over og fordel herefter gulerodsstrimlerne ud over. Kom resten af blomkålsbuketterne i formen og pres dem forsigtigt, men godt sammen. Hæld det sidste af væsken over og sørg for, det er godt fordelt og også kan løbe ned hele vejen rundt. Det sikre at terrinen bindes sammen. Sæt terrinen på køl i mindst 3 timer.

Løft forsigtigt terrinen ud af formen ved at tage fat i bagepapiret. Læg et skærebræt over og vend den rundt så bagepapiret kommer øverst og kan tages af.

Skær terrinen ud i skiver og server med karse, gulerodsstrimler, friskkværnet peber og godt brød.