Knasende nøddepostej med cornflakes

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Jeg er altså ret vild med denne postej, som kan spises fra alt fra en simpel salat til kartofler med sovs og hele baduljen. Og dagen derpå er den sørme også god oven på et stykke rugbrød. Den lidt overraskende ingrediens er cornflakes, der sammen med nødder sørger for sprødhed og noget at tygge på. 

Ingredienser:

6 personer

150 g. glutenfri cornflakes uden tilsat sukker
5 dl. sojamælk
300 g. blandede grøntsager fx. knoldselleri og gulerod
100 g. hasselnødder
100 g. valnødder
1 stort løg
2 spsk. tamari
salt og peber

Sådan gør du:

Sæt cornflaksene i blød i sojamælken mens du klargør de øvrige ingredienser. Rengør alle grøntsagere og riv gulerødder og knoldselleri fint i en food processor eller groft på et rivejern. Løget hakkes fint, og nødderne hakkes groft. Rør alle ingredienserne sammen til en slags fars. Smør et indfast fad med kokosolie og fordel farsen i fadet. 

Bages ved 175 grader i ca. 45 minutter.

Knasende postej med cornflakes 2