Blog

Belugalinse salat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Belugalinse-salat
Belugalinser smager skønt og bliver ikke melede som andre linser eller bønner kan blive. Er du ikke så vant til at spise bønner og linser, er belugalinser et godt sted at begynde. De skal heller ikke stå i blød, men bare skylles grundigt og koge 20-25 minutter. Kog en stor portion ad gangen og frys dem, så er de hurtig klar, når du skal bruge dem.

Brug urte-te i din smoothie

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Jeg har de seneste år lavet et utal af smoothies i forskellige variationer. Ens for dem alle er, at jeg altid har brugt plantemælk i dem. Jeg har vekslet mellem ris-, soja- og mandelmælk. Quinoa- og sesammælk har jeg også brugt, men de er lidt for søde til min smag.

Jeg har også altid tænkt en del over den ernæringsmæssige værdi eller mangel på sammen i de produkter. Jeg synes, de er et super alternativ, når man gerne vil/skal leve uden mælk, men det er en forarbejdet og langtidsholdbar fødevare, som for nogle varianters vedkommende også påvirker blodsukkeret uhensigtsmæssigt. Derfor synes jeg, det er godt at begrænse brugen af dem. Det er selvfølgelig en anden snak, hvis man laver dem selv, men her tænker jeg på de købte varianter. 

Da en af mine søde kollegaer i Helsehjørnet fortalte, at hun ofte brugte urtete i sin smoothie istedet for plantemælk, måtte jeg afprøve det. Jeg troede faktisk ikke, urtete ville give en god konsistens. Jeg forventede, den ville blive iset og pjasket, men jeg tog fejl, gjorde jeg!

Det fungerer helt perfekt. Færdig, slut!

Jeg har brugt brændenældete, som har mange gode egenskaber - læs mere om det i næste uge her på bloggen.

Lad bare teen trække rigeligt og lad den afkøle lidt først. Det gør ikke noget om den er lunken. Så prøv at ersattte din favorit plantemælk med din favorit urtete, du bliver ikke skuffet:-)

Hvidkålssalat med æble og dild

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Hvidkålssalat med dild og æble
Nu går kålsæsonen for alvor i gang, og hvidkål er en af mine favoritter bl.a. fordi den kan bruges til så meget forskelligt. Her får du opskriften op en sprød og helt enkel salat....