Kikærtebrød med kartoffel og spinat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


Dette brød er en slags hybrid, for det er vist blevet en blanding mellem en kartoffel-spinat tortilla og et focacciabrød. Ikke desto mindre er det en lækkert brød at servere lunt til tapas, salat og suppe. Jeg har også tit brugt det på madpakken, fordi det mætter rigtig godt. Jeg synes dog, det smager allerbedst samme dag, det er bagt, men det kan sagtens ristes eller lunes i dagene efter. 

GMO - hvad er op og ned?

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert


I det seneste nummer af Naturli har jeg skrevet en artikel om GMO. Det tog faktisk en del timer at få artiklen skrevet, for der var så meget, jeg gerne ville se nærmere på. Det er et fasinerende emne, men også lidt skræmmende. Jeg udelukker ikke, at jeg inden artiklen havde mine forbehold over for brugen af GMO, og jeg må også sige, at den ikke er blevet mindre, efter jeg har skrevet artiklen.

Jeg synes, det er svært at se ret mange fordele ved den teknologi - i hvert fald som den er lige nu. Når der bliver brugt store mængder pesticider til dyrkningen af GM-afgrøder, så forsvinder argumentet med, at GM-afgrøder kan dyrkes med mindre brug af pesticider. Tankevækkende er det også, når landmænd oplever langt bedre sundhed og trivsel blandt deres høns og grise, når de ikke fodrer med GM-foder

Men du kan læse hele artiklen GMO eller OMG på side 46-48 i seneste nummer af Naturli.

Billede: Pixabay

Knækbrød med gurkemeje

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


Knækbrød er altid et hit at have på lager. Jeg synes, de er geniale til det hurtige og lette mellemmåltid. Men de er også super gode til både morgenmad eller frokost med lækket smørepålæg og en masse gnavegrønt. For lidt ekstra farve, smag og point på sundgedskontoen har jeg tilsat gurkemeje og peber. Gurkemeje har mange sundhedsfremmende egenskaber, og peber hjælper med til at øge optageligheden af gurkemejen. Derfor er de et godt makkerpar.