Valnøddeboller med amarant og quinoa

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Amarant giver en rigtig lækker smag til bagværk, men man skal være lidt varsom med, hvor stor en del af den samlede melmængde, der er amarantmel. Brødet kan nemlig blive klistret, hvis der er for meget amarantmel i. Jeg synes balancen er fin i disse boller, så de er lækre og svampede uden at klistre. Hvis du ikke har prøvet at komme tahin og granatæblekerner oven på, må du simpelthen prøve det - det smager dejligt og står højt på listen hos mig. 

Linsesauce med bagt rodfrugtmos

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Der er virkelig gang i en stor mængde grøntsager i denne ret, så du får tanket op med både grønne proteiner og grøntsager. Det er en god måde at lave mad til flere og retten kan gøre sig fint på et buffetbord - evt i små ildfaste skåle, så hver gæst kun får en mindre portion. Skøn, mættende og varmende efterårs- og vintermad.

Træstammer

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier


Uha, uha det her er farlige sager! Træstammer lavet af kogte sorte bønner, mandelmel og dadler over trukket med hjemmelavet marcipan. De smager temmelig godt, hvis jeg selv skal sige det, og det gør bestemt ikke noget, at de er lavet af gode sager. Farven er anderledes end almindelige træstammer, fordi marcipanen er lavet af mandler med skal og kokosblomstsukkker, så vil du gerne skjule farven på marcipanen, kan du pensle dem over det hele med chokolade.