Teffmel

Sendt til Tanker om lidt af hvert

Teffmel
Teffmel er ikke noget nyt glutenfrit mel, det har man sådan set kunne købe et godt stykke tid i helsekostforretningerne. Etniske forretninger har det sikkert også. Jeg har luret på det længe i Helsehjørnet, og nu måtte jeg afprøve det! Jeg har været i gang med at lave etiopiske fladbrød - injera. De smagte ganske fint, men de var slet ikke som de skulle være. På billeder fra nettet ser de bløde ud - det blev mine overhovedet ikke. Dejen ville ikke blive helt bagt, så da de var færdige, var de yderst sprøde - det bliver vist en ommer!

Så indtil jeg har en opskrift med teffmel, så vil jeg fortælle, hvad det er for noget.

Mere end bare salt

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Kryddersalt- Trine Vesteraa
Kryddersalt med nordisk twist - se opskriften i Naturli

Så er det nye nummer af Naturli udkommet og temaet er balance og flow. På side 14 -15 kan du læse min artikel om salt og få en opskrift på kryddersalt lavet med "ukrudt". Der er selvfølgelig også mange andre spændende artikler....

 Klik her, så kommer du direkte til online-versionen af bladet.

God læselyst!

Carob - hvad kan det bruges til?

Sendt til Tanker om lidt af hvert

Carob
Hjemme igen efter en skøn forlænget weekend i Amsterdam. Planen var egentlig at shoppe igennem på tøj- og sko-fronten, men man er vel madnørd. Det eneste der kom med hjem i kufferten var øko nødder, mandler, forskellige slags nøddesmør til langt billigere penge end herhjemme og så de her to carob-produkter:-) Det knuste carob og carobsiruppen faldt jeg over på et marked, hvor de sødeste mennesker solgte græske specialiteter. 

Men hvad er carob egentlig for noget, og hvad bruges det til?

Mit kendskab til carob har hidtil mest været i forbindelse med glutenfri bagning. Her kan det være med til at give brødet farve, så det kan komme til at ligne rugbrød.

Men mine to nyindkøbte carob-produkter har gjort mig nysgerrig efter at vide mere om, hvad det kan bruges til, og hvilken ernæringsmæssigeværdi det har.