Linsesalat med squashspaghetti

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Squash er til tider en af de grøntsager, der skiller vandene. Enten kan man lide squash eller også kan man slet ikke. Jeg tror, det handler om hvordan den tilberedes, og om der er tale om små, faste  squash eller de forvoksede og store. Til denne salat er det faktisk ligegyldigt, om squashen er stor og mindre fast. Jeg har nemlig undgået at bruge den midterste del, som oftest er blød og vandet. Når squashspaghettien krydres godt og bages i ovnen, bliver de lækre og giver dejlig fylde og mæthed til salaten. Du kan også bruge squashspaghettien som tilbehør til en anden ret, hvis ikke du vil lave en salat. 

Ingredienser:

3-4 personer

600 g. squash + 1 spsk. olivenolie + 1 spsk. æblecidereddike + 1/4 tsk. chili, 1/4 tsk. røget paprika og ½ tsk. sød paprika
1 porre
3 tomater + ½ spsk. olienolie +½ spsk. æblecidereddike + ca. 15 basilikumblade og salt og peber
2 dl. delikatesse linser
35 g. grønkål – ca. 2 blade
25 g. pinjekerner
ekstra basilikumblade til pynt

Sådan gør du:

Skyl linserne grundigt og kog dem møre i letsaltet vand – følg anvisningen på posen. Det tager ca. 20 minutter. Hæld eventuelt overskydende vand fra linserne og lad dem køle lidt af.

Riv squashen til spaghettistrimler på ca. 2-3 mm. tykkelse på et mandolinjern eller i en spiralizer. Vask porren grundigt og skær den i tynde ringe. Vend porre og squash med olivenolie, æblecidereddike, chilipulver, røget paprika, sød paprika og lidt salt og peber. Bag blandingen i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i 35 minutter ved 175 grader varmluft. Vend det hele et par gange undervejs.

Skyl tomaterne og skær dem i grove tern og kom dem i et ildfast fad. Vend dem med olivenolie, æblecidereddike, lidt salt og peber samt basilikumblade. Sæt fadet ind i ovnen på en rist og bag tomaterne sammen med squashspaghettien i 35 minutter. Vend også i tomaterne undervejs.

Rist pinjekernerne på en tør pande ved middelvarme til de begynder at tage farve. Skyl og rengør grønkålen og hak den fint.

Lad grøntsagerne køle lidt af og vend så alle ingredienser til salaten sammen. Anret salaten på en fad eller tallerkenen og pynt med pinjekerner og ekstra basilikumblade.

Salaten kan spises både lun og kold.