Udskriv

Linsesalat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Linsesalat
Salaten er ret enkel og er let at lave, og dressingen er helt klart med til at gøre en forskel og pifte salaten op. Jeg er vild med olie, eddike og sennepsdressinger, fordi jeg elsker blandingen af surt og lidt stærkt. Flydende røg tager dog dressingen et skridt videre, så har du ikke allerede en flaske, kan jeg kun anbefale dig at anskaffe dig en. Den er meget drøj i brug, så du kan få glæde af den til mange retter.

Ingredienser:

2-4 personer alt efter om det er tilbehør eller en selvstændig ret

150 g. tørrede grønne linser + 2 dl. vand + salt
1 stor rød peberfrugt
150 g. gulerod (rengjort vægt)
½ potte dild
1½ spsk. olivenolie
½ spsk. æblecidereddike
1 tsk. dijonsennep
1 dråbe flydende røg*
1/4 tsk. kokosblomstsukker
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skyl linserne grundigt og kog dem møre i vand og salt. Det tager 15-20 minutter. Det er vigtigt, de ikke koger ud men holder faconen. Når linserne hældes de i en si, så de kan dryppe af. Lad linserne køle af.

Peberfrugt og gulerod skæres i små tern. Dilden skylles og duppes forsigtigt tør med et rent viskestykke eller køkkenrulle.

Olivenolie, æblecidereddike, flydende røg, sennep og kokosblomstsukker røres sammen til en tyk dressing – smag den til med salt og peber.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og pynt med lidt ekstra dild.

Salaten er meget velegnet til madpakken og holder sig fint et par dage i køleskabet.

*Flydende røg kan være svært at skaffe i fysiske butikker, men kan findes flere steder på nettet. Det giver salaten et ekstra pift, selvom der kun bruges ganske lidt. Vær meget forsigtig med doseringen, for det har en yderst kraftig smag.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér