Udskriv

Rødbedesalat

Sendt til Salater

Rødbedesalat med butterbeans
Så er det sidste rødbedeopskrift i denne omgang. Her får du en mættende salat med godt med hvidløg og persille. Jeg synes kogte rødbeder kræver godt med krydderier og krydderurter, men så får du til gengæld også fuld valuta for pengene smagsmæssigt.

 

Ingredienser:

2 personer

300 g. kogt rødbede
275 g. kogte butter beans (også kaldet Lima beans eller smørbønner)
1½ spsk. olivenolie
3/4 spsk. citronsaft med skal af citron (se hvor let du laver frisk citron på glas
1 bundt bredbladet persille
1 fed hvidløg
salt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Allerførst skal du have kogt rødbeden. Du skal regne med ca. 400 g. rå rødbede.

Skrub rødbeden og skær lidt af bunden og toppen af. Kog rødbeden mør med skrællen på og lad den køle af i koldt vand. Når rødbeden er afkølet smuttes skindet af og den skæres i små tern.

Rør olivenolie, citronsaft, fint revet hvidløg, salt og peber sammen til dressing. Vask og tør persillen og hak den groft. Bland alle ingredienserne sammen med dressingen og smag til med salt og peber.

Har du lyst til flere rødbedeopskrifter eller til at læse lidt om rødbeder, så er der inspiration her:

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér