Rabarbergrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Rabarber kan give morgengrøden et lille syrligt og frisk pift. Kardemomme, kokos, vanilje og cremet mandelsmør løfter din grød til en mere luksus-agtig version, og grøden er ikke tosset at forkæle dig selv med. Morgenmad skal efter min mening være næring for alle sanser og give os den allerbedste begyndelse på dagen.

Ingredienser:

1 person

3/4 dl. grov valsede havregryn
¼ dl. hirseflager
½ spsk. chiafrø
½ spsk. kokosmel
½ tsk. kardemomme
Knap en ¼ tsk. vaniljepulver
Lidt salt
50 g. rabarber (fra frost)
2 dl. vand
½ dl. plantemælk
½ spsk. græskarkerner
1-2 dadler skåret i små tern
½ stk. frugt fx banan eller pære
1 tsk. mandelsmør
Drys gerne med hybenpulver, ristede boghvede kerner og ½ spsk. hørfrø malet til mel

Sådan gør du:

Kom havregryn, hirseflager, græskarkerner, vand og plantemælk i en kasserolle og sæt det i køleskabet natten over*. Næste morgen hakkes de frosne rabarber og dadel/dadler fint og kommes i kasserollen sammen med salt, krydderier, kokosmel og chiafrø. Lad grøden koge ved svag til middel varme til rabarberne er møre og grøden har den ønskede konsistens. Kom grøden i en skål og top med mandelsmør, hybenpulver, ristede boghvede kerner, kværnede hørfrø og frugt. Går du helt amok så pynt med spiselige blomster.

*I min artikel Grød dagen lang kan du læse mere om fordelene ved at sætte din grød i blød natten over, og du finder yderligere opskrifter på dejlig grød til morgen, middag, aften og som snack.