Greenie

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Greenies er en ret genial måde at få masser af grøntsager indenbords. Denne sag smager både sødt og frisk, selvom der er 175 g. grøntsager deri. Banan og kanel er giver sødmen, mens citronskal og citronsaft gør greenien dejlig frisk. Jeg kan bedst lide, at konsistensen er så tyk, at jeg kan komme topping på og spise den med ske. Toppingen giver ekstra mæthed og lidt crunch at tygge på.

Ingredienser:

1 portion 

En greenie kan varieres i det uendelige, men her kommer et bud.

50 g. frossen broccoli
75 g. frossen spinat
50 g. squash
½ - 1 banan alt efter hvor sød, du ønsker greenien. 
2 spsk. citronsaft med skal af citron
½ tsk. kanel
1 spsk. hørfrø
1 tsk. tørret brændenælde (kan undlades)
et par stike citronmelisse (mynte vil også smage skønt)
1 dl. havremælk eller anden plantedrik. Du kan også bruge vand eller afkølet urtete.

Du kan variere din greenie med, hvad du eller har i skuffer og skabe. Fx:

  • spirulina eller chlorella eller greens pulvere
  • flere/andre krydderier
  • flere/andre superfruits pulvere

Sådan gør du:

Kom hele herligheden i en kraftig blender og blend til du har en jævn greenie. Kom greenien i en skål og top med mysli, kerner, nødder eller frø. En greenie egner sig også godt til med-på-farten-mad. Kom den i et rengjort syltetøjsglas og tag lidt topping med i en lille beholder, så har du et lækkert mellemmåltid, morgenmad eller frokost - husk en ske:-)

Er din blender ikke så kraftig, at den kan pulverisere hørfrø, så kør dem i en kaffemølle først og tilsæt dem så greenien.